Stadin osaamiskeskus näkyvästi esille Eurocities-seminaarissa Utrechtissa

Teksti: Arja Koli

EuroCities-edustajia kävi vierailulla Stadin osaamiskeskuksessa syksyllä 2017. Osaamiskeskuksen toiminta teki vaikutuksen vieraisiin ja saimme kutsun Utrechtin kaupungilta osallistua maaliskuun seminaariin.


Arja Koli ja Johanna Hemminki yhdessä Naomi-robotin kanssa matkasivat Utrechtiin, jossa Helsingin kaupungin kanslian Anu Riila esitteli heidät monille mielenkiintoisille tahoille. 32-vuotta toiminut EuroCities-yhteisö on vaikutusvaltainen äänitorvi kertomaan EU:n komissiolle mitä kehittämistarpeita mm. maahanmuuton, koulutuksen ja työllistymisen osalta on havaittu. Tarpeet yhdistävät eri kaupunkeja.


Maahanmuuttajien koulutukseen Helsingillä ja erityisesti Stadin osaamiskeskuksella on esittää jo nyt erinomaisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Kiinnostus NAO-robottien mahdollisuuksiin ja osaamiskartoituksessa käytetyn Dialogi-alustan käyttöön on suurta. Utrechtissa mahdollisuuksia esiteltiin niin Euroopan politikoille kuin asiantuntijoille. Jatkossa käynnistyy yhteishankkeita, joissa yhteinen kehitystyö jatkuu ja tuo myös osaamiskeskukselle ideoita oman toimintansa kehittämiseen.

JAA