Suoraan sisältöön

Kiinteistöpolku jyräsi voittoon Osken liikuntakisassa

Stadin osaamiskeskuksen Yhdessä maaliin –kisan yksi tavoitteista oli toimia alkusysäyksenä säännöllisen liikunnan aloittamiselle.

Stadin osaamiskeskuksen Yhdessä maaliin –liikuntakisan ylivoimaiseksi voittajaksi nousi kiinteistöalan opiskelijoista koostunut ryhmä. Tie voittoon oli hikinen ja ryhmä kamppaili voittonsa puolesta määrätietoisesti. Kiinteistöpolun opiskelijat intoutuivat keräämään huikeat 128 liikuntatuntia 8 viikkoa kestäneen kampanjan aikana. Ryhmässä oli 7 opiskelijaa, ja liikkumisen muodot vaihtelivat kuntosalista uintiin ja jalkapallosta lenkkeilyyn.

Lokakuusta joulukuun alkuun kestäneen kisan tarkoituksena oli innostaa opiskelijoita urheilemaan ja panostamaan omaan terveyteensä. Stadin osaamiskeskuksen opiskelijoille järjestettiin muun muassa mahdollisuus käyttää Töölön kisahallin sekä Myllypuron Liikuntamyllyn kuntosaleja ennalta sovittuina päivinä ilmaiseksi. Kilpailun yksi tavoitteista oli toimia alkusysäyksenä säännöllisen liikunnan aloittamiselle.

”Monet innostuivat mahdollisuudesta ilmaiseen liikuntaan kurssin aikana. Puhuimme kurssin aikana myös siitä, kuinka kiinteistönhoitajalle liikunta on tärkeää. Eräs opiskelija kertoi, että oli kotimaassaan urheillut enemmän, mutta Suomessa liikunta oli jäänyt pois. Liikuntakisan ja ilmaisten liikuntamahdollisuuksien myötä hän innostui uudelleen liikkumaan myös vapaa-ajallaan”, kertoo voittajaryhmää luotsannut S2-opettaja Laura Kuusisto.

Kisa oli järjestyksessään ensimmäinen ja se järjestettiin yhteistyössä Stadin MaaLin kanssa. Seuraava kisa on tarkoitus järjestää keväällä.

Hyvinvointia ja työssä jaksamista

Liikuntakisa on vain yksi osa Stadin osaamiskeskuksen kasvavaa liikunta- ja hyvinvointiteemaa. Osaamiskeskus on panostanut opiskelijoiden hyvinvointiin muun muassa lisäämällä opintokokonaisuuksiin liikuntamuotoja, jotka on räätälöity parantamaan työ- ja toimintakykyä eri ammateissa.

Tällä hetkellä osaamiskeskuksen opiskelijoilla on mahdollisuus liikkua ohjatuilla tunneilla kerran viikossa. Lisäksi käytössä on Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoille suunnatut kuntosalit sekä Helsingin liikuntapalvelujen maksuton liikuntaneuvonta. Helsingin liikuntapalvelut myös järjestävät Stadin osaamiskeskuksen asiakkaille uintiopetusta, mikäli taito puuttuu.

”Stadin osaamiskeskus huolehtii asiakkaidensa hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Moni asiakas elää ruuhkavuosia, jolloin liikkuminen toimii monipuolisena ennalta ehkäisevänä vastavoimana stressille. Työllisyysviranomaisena Stadin osaamiskeskuksen tehtävä on varmista, että asiakkaiden työkyky paranee ja että he voivat suoriutua työstään”, osaamiskeskuksen projektipäällikkö Olga Silfver kertoo.

Haastavistakin lähtökohdista huolimatta liikunta on otettu opiskelijoiden keskuudessa hyvin vastaan ja palaute on ollut positiivista.
 
”Valitettavasti kaikkien asiakkaiden lähtötilanne ei ole hyvä. Monilla on terveyshaasteita, ja enemmistö ei ole harrastanut säännöllistä liikuntaa ennen Stadin osaamiskeskuksen asiakkuutta. Olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta opiskelijoilta liikuntatunneilta. On hienoa pystyä tuomaan asiakkaille hyvää mieltä ja jaksamista”, Silfver sanoo.

27.02.2020 10:47