Suoraan sisältöön

Kampin perhekeskus

Perhe

Kohti Kamppia - Kampin perhekeskus avaa ovensa syksyllä 2021

Helsinkiläiset lapsiperheet saavat uuden perhekeskuksen Kamppiin. Kyseessä on ensimmäinen Helsingin keskustassa sijaitseva perhekeskus. Perhekeskus valmistuu aivan Helsingin ytimeen osoitteeseen Malminkatu 3 F.

Kampin perhekeskus kartalla.

Tulevan perhekeskuksen remontointi on käynnistynyt tänä syksynä. Valmista on määrä tulla syksyllä 2021, jolloin ovet avataan asiakkaille.

Perhekeskus tarjoaa 0-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille perheineen sekä raskaana oleville laajasti ja monipuolisesti saman katon alla muun muassa äitiys- ja lastenneuvolapalveluja, lapsiperheiden kotipalveluja, sosiaalipalveluja sekä puhe-, fysio- ja toimintaterapiapalveluja.

Perhekeskukseen jalkautuu työntekijöitä myös muista palveluista asiakkaan tarpeen mukaan, kuten aikuissosiaalityöstä tai aikuisten päihde- ja mielenterveyspalveluista.

Lapsiperheille parasta

Järjestyksessään Kamppi on Helsingin neljäs perhekeskus. Aiemmat perhekeskukset ovat avautuneet Itäkeskukseen, Vuosaareen ja Kallioon.

Perhekeskus kokoaa samaan tilaan lasten ja perheiden palveluja, ehkäisevistä palveluista erityispalveluihin. Perhekeskuksessa asiakkaan ympärille kootaankin hänen tarpeidensa mukainen palvelukokonaisuus.

Kampin perhekeskuksen sijainti on erinomainen ja liikenteellisesti hyvin saavutettavissa. Sen toivotaan tarjoavan lapsiperheille avoimen kohtaamispaikan ja tilat toimivalle yhteistyölle eri järjestöjen kanssa.

Enemmän kuin neuvola

Kampin perhekeskus on paljon enemmän kuin neuvola, lapsiperheille tulee tarjolle laajasti palveluja. Perhekeskuksen tilat uudistetaan viihtyisiksi ja monikäyttöisiksi. Sisääntulokerrokseen on jatkossa tulossa myös perhekahvila, jossa voi tavata muita perheitä. Kampin perhekeskus tulee palvelemaan neuvolatoiminnan osalta nykyisiä Töölön, Laakson ja Viiskulman neuvola-alueiden perheitä.

Töölön ja Laakson neuvolat palvelevat tällä hetkellä molemmat Kivelän sairaalassa. Laakson neuvola muutti Kivelään koronaterveysaseman avautumisen myötä keväällä 2020. Laakson yhteissairaalan suunnittelu on käynnissä ja rakentaminen Laaksossa alkaa vuonna 2022 purkamalla rakennus 4, jossa neuvola sijaitsi.

Myös Kivelässä on alkamassa remontti ja toimintojen muutoksia vuodenvaihteessa 2020/2021. Tuolloin neuvolat muuttavat hetkeksi väistötiloihin ennen kuin Kampin perhekeskus päästään avaamaan ja neuvolat saavat uudet, lopulliset tilansa syksyllä 2021. Kampin perhekeskus tarjoaa lisäksi yhteistyömahdollisuuden muiden lapsiperheiden palvelujen kanssa. Kaikki neuvolat palvelevat tilamuutoksista huolimatta asiakkaita keskeytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla.
Helsingissä asiakkaat saavat kuitenkin hyödyntää valinnanvapauttaan ja valita heille sopivan neuvolan ja perhekeskuksen.

Helsinki uudistaa sote-palvelujaan

Kampin perhekeskuksen avaaminen on osa Helsingin uudistuvia sosiaali- ja terveyspalveluja. Katso, mitä tavoittelemme uudistuksella.

Tutustu myös verkossa perheitä palvelevaan Perheentuki-sivustoon.


Kysymyksiä ja vastauksia

Milloin Kampin perhekeskus avataan?

Kampin perhekeskus avautuu asiakkaille syksyllä 2021.

Mikä tai millainen Kampin perhekeskus tulee olemaan?

Kampin perhekeskus avautuu Helsingin keskustaan osoitteeseen Malminkatu 3 F.
Järjestyksessään se on Helsingin neljäs perhekeskus. Aiemmat perhekeskukset ovat avautuneet Itäkeskukseen, Vuosaareen ja Kallioon. Perhekeskuksen kohderyhmään kuuluvat 0–17 -vuotiaat lapset ja nuoret sekä raskaana olevat perheineen.

Perhekeskus kokoaa samaan palvelupisteeseen lasten ja perheiden sote-palveluja, ehkäisevistä palveluista erityispalveluihin. Näin turvataan perheille kokonaisvaltainen ja tarpeen mukainen tuki. Lapsiperheiden palveluiden keskittäminen yhteen toimitilaan tehostaa tällä hetkellä hajallaan sijoitettujen palvelujen saatavuutta. Perhekeskuksessa asiakkaan ympärille kootaan hänen tarpeidensa mukainen palvelukokonaisuus.

Mitä palveluja Kamppiin siirretään?

Kampin perhekeskus tarjoaa seuraavia palveluja:

• Äitiys- ja lastenneuvola (Töölön, Viiskulman ja Laakson neuvoloiden palvelualueet)
• Lapsiperheiden kotipalvelu
• Lapsiperheiden sosiaaliohjaus
• Lasten puheterapia
• Neuvolan psykologipalvelu
• Kasvatus- ja perheneuvonta
• Lasten toimintaterapia
• Lasten fysioterapia
• Lasten suunterveyden ehkäisevät palvelut

Miksi neuvolat muuttavat Töölöstä ja Laaksosta Kamppiin?

Töölön ja Laakson neuvolat palvelevat tällä hetkellä molemmat Kivelän sairaalassa. Laakson neuvola muutti Kivelään koronaterveysaseman avautumisen myötä viime keväänä. Laakson yhteissairaalan suunnittelu on käynnissä ja rakentaminen Laaksossa alkaa vuonna 2022 purkamalla rakennus 4, jossa neuvola sijaitsee.

Myös Kivelässä on alkamassa remontti ja toimintojen muutoksia ensi vuodenvaihteessa. Tuolloin neuvolat muuttavat hetkeksi väistötiloihin ennen kuin Kampin perhekeskus päästään avaamaan ja neuvolat saavat uudet, lopulliset tilansa syksyllä 2021.

Kampin perhekeskus tarjoaa lisäksi yhteistyömahdollisuuden muiden lapsiperheiden palvelujen kanssa.
Kaikki neuvolat palvelevat tilamuutoksista huolimatta asiakkaita keskeytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla.
Helsingissä asiakkaat saavat kuitenkin hyödyntää valinnanvapauttaan ja valita heille sopivan neuvolan ja perhekeskuksen.

Milloin siirrettävistä palveluista on päätetty?

Kampin perhekeskus on osa Helsingin uudistuvia sosiaali- ja terveyspalveluja. Asia on ollut sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyssä 19.5.2020. Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluja koskeva palveluverkkosuunnitelma hyväksyttiin 2.9.2014. Suunnitelma käsittää palvelujen kehittämisen vuoteen 2030 saakka. Suunnitelmassa esitetään, että vuonna 2030 Helsingissä olisi 1) perhekeskuksia, 2) terveys- ja hyvinvointikeskuksia ja 3) monipuolisia palvelukeskuksia.

28.09.2020 14:48