Suoraan sisältöön

Kampin perhekeskus

Kampin perhekeskuksen henkilökuntaa.

Yksi kaikkien ja kaikki perheesi puolesta – Tervetuloa Kampin perhekeskukseen!

Kampin perhekeskus on aloittanut toimintansa Helsingin keskustassa osoitteessa Malminkatu 3 F. Perhekeskus tarjoaa 0–17-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä raskaana oleville perheineen palveluja laajasti ja monipuolisesti ehkäisevistä palveluista erityispalveluihin.

Kampin perhekeskuksesta saa seuraavia palveluja:

Perhekeskukseen jalkautuu työntekijöitä asiakkaan tarpeen mukaan myös muista palveluista, kuten aikuissosiaalityöstä tai aikuisten päihde- ja mielenterveyspalveluista.

Osoite: Malminkatu 3 F, 00100 Helsinki.
Avoinna: ma–to klo 7–20 ja pe klo 7–18. Asiointi ajanvarauksella.

Kampin perhekeskus kartalla.


Meille on helppo löytää

Kampin perhekeskus sijaitsee keskeisellä paikalla, ja meille on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä. Katso lisää reittioppaasta

Perhekeskuksen toivotaan toimivan lapsiperheille avoimena kohtaamispaikkana sekä tarjoavan tilat toimivalle yhteistyölle järjestöjen kanssa. Tilat on uudistettu viihtyisiksi ja monikäyttöisiksi. Sisääntulokerroksessa on tila perhekahvilalle, jossa voi tavata muita perheitä.Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä tai millainen Kampin perhekeskus on?

7.10.2021 avattu Kampin perhekeskus on järjestyksessään neljäs perhekeskus Helsingissä. Aiemmat perhekeskukset ovat avautuneet Itäkeskukseen, Vuosaareen ja Kallioon. Katso kuvia Kampin perhekeskuksen avajaisista

Perhekeskus kokoaa samaan palvelupisteeseen lasten ja perheiden sosiaali- ja terveyspalveluja. Näin turvataan perheille kokonaisvaltainen ja tarpeen mukainen tuki.

Lapsiperheiden palveluiden keskittäminen yhteen toimitilaan tehostaa aiemmin hajallaan sijainneiden palvelujen saatavuutta. Perhekeskuksessa asiakkaan ympärille kootaan hänen tarpeidensa mukainen palvelukokonaisuus.

Miksi neuvolat muuttivat Töölöstä ja Laaksosta Kamppiin?

Laakson yhteissairaalan suunnittelu on käynnissä, ja rakentaminen Laaksossa alkaa vuonna 2022 purkamalla rakennus 4, jossa neuvola sijaitsi aiemmin. Myös Kivelässä on menossa remontti ja toimintojen muutoksia.

Töölön, Laakson ja Viiskulman neuvolat saivat Kampin perhekeskuksen avaamisen myötä uudet tilat. Perhekeskus on myös paljon enemmän kuin neuvola, koska se tarjoaa saman katon alla yhteistyömahdollisuuden muiden lapsiperheiden palvelujen kanssa.

Helsingissä asiakkaat saavat hyödyntää valinnanvapauttaan ja valita heille sopivan neuvolan ja perhekeskuksen.

Milloin siirrettävistä palveluista on päätetty?

Kampin perhekeskus on osa Helsingin uudistuvia sosiaali- ja terveyspalveluja. Katso, mitä tavoittelemme uudistuksella.

Asia on ollut sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyssä 19.5.2020. Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluja koskeva palveluverkkosuunnitelma hyväksyttiin 2.9.2014. Suunnitelma käsittää palvelujen kehittämisen vuoteen 2030 saakka. Suunnitelmassa esitetään, että vuonna 2030 Helsingissä olisi 1) perhekeskuksia, 2) terveys- ja hyvinvointikeskuksia ja 3) monipuolisia palvelukeskuksia.

Tutustu myös verkossa perheitä palvelevaan Perheentuki-sivustoon.

Kuvat: Miltton ja Virpi Velin

Kampens familjecenter
Kamppi Family Centre24.11.2021 11:10