Suoraan sisältöön

Vastaanottoperheeksi

Jos olet kiinnostunut ryhtymään vastaanottoperheeksi, ota yhteys puhelimitse vastaanottoperhetoiminnan sosiaalityöntekijään, niin saat lisätietoa toiminnasta ja sinun kanssasi arvioidaan perheesi sopivuus tehtävään. Samalla sovitaan hakemuksen lähettämisestä. Kun olet palauttanut hakemuksen, aloitetaan perheselvitys.

Perheselvitys

Perheselvityksessä kartoitetaan perheen arkea, taloudellista tilannetta, vanhempien perhetaustaa ja parisuhdetta. Sosiaalityöntekijät tapaavat perhettä kolme kertaa.  Vähintään yksi tapaaminen on kotikäynnillä, jolloin tavataan koko perhe. Perheselvitykseen liittyy myös viranomaistietojen selvittämistä.

Vastaanottoperheeksi ryhtyvän perheen elämäntilanteen, ihmissuhteiden ja talouden on tärkeää olla kunnossa. Perheellä tulee olla tilaa ja aikaa sijoitetulle lapselle sekä kykyä ymmärtää ja tukea kriisissä olevaa lasta, joka saattaa oirehtia monella tavalla.  Perheessä olisi hyvä olla kaksi vanhempaa, joista toinen on kotona. Perheen omien lasten tulee olla vähintään kaksi vuotta täyttäneitä. Vastaanottoperheeksi ryhtymisen on oltava koko perheen yhteinen päätös.

Hoito- tai sosiaalialan koulutuksesta tai työkokemuksesta on hyötyä perhehoitajan tehtävässä ja omien tukiverkostojen apu on tarpeen.  Perhehoitajia sitoo vaitiolovelvollisuus lasta ja lapsen perhettä koskevissa asioissa.JAA
29.05.2020 14:48