Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Vapaaehtoiset tukihenkilöt lasten ja nuorten rinnallakulkijoina – #olentukena tekee toimintaa näkyväksi

Uusille vapaaehtoisille tukihenkilöille on lasten, nuorten ja perheiden toiminnoissa tarvetta. Kokemuksia vapaaehtoistyöstä tehdään näkyväksi #olentukena-kampanjassa.

Tukihenkilötoiminta tuo iloa elämään, molemmille osapuolille

Noin kaksi vuotta sitten Henri Hussinki näki ilmoituksen, jossa Helsingin kaupunki etsi uusia tukihenkilöitä lapsille.
”Huomasin, että koulutus tukihenkilöksi on alkamassa. Ajattelin, että haluan käyttää vapaa-aikani hyvin ja mielekkäästi. Kävin haastattelussa ja pääsin koulutukseen mukaan.”
Lue lisää...

Vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi nuorelle? Hupparipäinen nuori, jolla korvakuulokkeet kaulassa.

Tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?

Lisätietoja toiminnasta sekä ajanvaraukset soveltuvuushaastatteluun: tukihenkilotoiminta@hel.fi

Omaa tukihenkilöä odottavat kymmenet lapset ja nuoret, jotka toivovat tukihenkilön voivan sitoutua toimintaan pitkäaikaisesti. Lähtisitkö sinäkin mukaan tähän vaikuttavaan toimintaan? Tukihenkilönä sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi.

"Olen oppinut tukihenkilöltäni monia elämän välttämättömiä taitoja ja olen kasvanut paljon hänen ansiostaan, enkä tiedä, missä olisin ilman häneltä saamaani ystävyyttä ja tukea.” 19-vuotias mies, tuettavana 5 vuotta.

Sosiaalialan ammattilaiset valmentavat toimintaan ja ovat vapaaehtoisen tukena. Tuettavat lapset ja nuoret ovat 7–18-vuoden ikäisiä ja asuvat Helsingissä. Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. 

Lisätietoja puh. 09 3104 3794 ja 09 3104 311211.01.2022 10:56