Suoraan sisältöön

Lastenvalvojien sähköinen ajanvaraus

HUOM! Olemme valitettavasti joutuneet tilapäisesti sulkemaan sopimusasioiden ajanvarauksen vapaiden aikojen puuttumisen vuoksi. Avaamme puhelimitse tapahtuvan ajanvarauksen jälleen maanantaina 13.6.2022 klo 9 puh. 09 3104 4999 ja tarjoamme silloin avoimia aikoja viikosta 32 eteenpäin.

Luovumme sähköisestä ajanvarauksesta kevään 2022 aikana. Tämän jälkeen ajan lastenvalvojalle voi varata keskitetyn ajanvarauksen kautta numerossa 09 310 44999.


Ajan varaaminen

Sähköisen ajanvarauksen kautta voi varata ajan lasten sopimusasioiden hoitamista varten. Sähköiseen ajanvarauspalveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tunnistautumisen jälkeen ohjelma tarkistaa varaajan henkilötiedot väestötietojärjestelmästä. Tämän jälkeen varaaja täyttää varausta koskevat esitiedot, valitsee vapaista ajoista sopivan ja varaa sähköisen ajan lastenvalvojalle. Ajanvarauksesta on mahdollisuus saada tekstiviestimuistutus. Jos tapaamiseen tarvitaan tulkkia, aikaa ei voi varata sähköisen palvelun kautta. Tulkkiasiakkaiden ajanvaraus ainoastaan puhelimitse numerosta 09 3104 4999 ma-pe klo 9-11. Elatusapuasioissa lastenvalvojan luona voi asioida Walk in -palvelun kautta ilman ajanvarausta (palvelu on tällä hetkellä Koronatilanteen takia tauolla).

Sähköiseen ajanvaraukseen avataan kerrallaan varattavia aikoja 3 kuukaudeksi eteenpäin. Jos esikysymyksiin vastaamisen jälkeen Sinulle avautuvassa kalenterissa ei näy yhtään vihreää päivää, tarkoittaa se sitä, että kaikki ko. ohjelmaan avatut ajat ovat juuri nyt varattu. Yritä kirjautua myöhemmin uudestaan: aikoja tulee koko ajan lisää ja aikoja myös perutaan, jolloin ne ovat heti muiden varattavissa. Pääset varaamaan aikaan suoraan jo antamillasi tiedoilla asiakaskorttisi ala-osasta (Lastenvalvojat -Käynnissä) . Voit myös vaihtoehtoisesti varata ajan lastenvalvojalle puhelimitse; 09 3104 4999 ma-pe klo 9-11.

Varaa aikasi tästä:

Varatun ajan muuttaminen tai peruuttaminen

Sähköisessä ajanvarauspalvelussa ajan voi myös peruuttaa tai siirtää: kirjaudu ohjelmaan alla olevan linkin kautta, valitse avautuvalta sivulta peruutettava aika ja seuraa ohjeita. Ajan voi myös peruuttaa tekstiviestillä numeroon 050 4020 084 (numerossa ei ole muuta palvelua). Ilmoita viestissä oma nimesi, varatun ajan tarkka ajankohta sekä lastenvalvojan nimi, jolle aikasi oli varattu. Tulkitsemme peruutuksen koskevan molempia vanhempia. Muistathan tiedottaa ajan perumisesta tai muuttamisesta myös toiselle vanhemmalle, jos aika on teille yhteinen.

Muuta tai peru aikasi tästä: sopimusasiat  


Missä asioissa ajan voi varata sähköisesti

Palvelun kautta voi varata ajan lastenvalvojalle lapsen huoltoa, asumista, tapaamisoikeutta tai elatusta koskevassa sopimusasiassa. Sopimusasiassa sopijaosapuolia ovat lapsen vanhemmat, joten pääsääntöisesti vanhemmat tulevat tapaamiseen yhdessä ja ajan varaavan vanhemman tulee ilmoittaa varatusta ajasta toiselle vanhemmalle. Elatussopimusasiassa tapaamiseen tarvitaan mukaan tuloja ja menoja koskevat tositteet sekä oheinen varallisuusselvitys täytettynä (paperituloste).

Varallisuusselvitys (pdf)23.05.2022 15:01