Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

LASTENVALVOJIEN ASIAKASPALVELU KORONAVIRUSPANDEMIAN AIKANA

Lastenvalvojien luona tapahtuvaa asiakaspalvelua on priorisoitu Koronaviruspandemian aikana. Asiakaspalvelua ei ole suljettu, mutta toimistossa tapahtuva asiointi on kohdennettu koskemaan ensisijaisesti isyys- ja äitiysasioita. Sopimusasioissa hoidamme jo sovitut asiakastapaamiset ensisijaisesti ilman käyntiä toimistolla. 

Kiireelliset isyys- ja äitiysajat hoidetaan normaalisti toimistolla. Mikäli asiakkaalla tai asiakkaan perheenjäsenellä on ylähengitystieoireita (flunssaa, nuhaa, yskää ym.) ei vastaanotolle valitettavasti voi tulla tällä hetkellä edes isyys- tai äitiysasiassa.

Mikäli asiakkaalla on varattu aika lastenvalvojalle sopimusasiassa, on lastenvalvoja yhteydessä asiakkaaseen sopiakseen asian mahdollisen hoitamisen etäyhteyksin. Mikäli tapaamiselle on varattu tulkki, on lastenvalvoja yhteydessä molempiin vanhempiin varatun ajan puitteissa tulkin avustuksella. 

Lastenvalvoja pyrkii olemaan ajan varanneeseen vanhempaan yhteydessä ennen varattua aikaa. Mikäli lastenvalvoja ei ole tavoittanut asiakkaita varatun ajan puitteissa, voi ohjeita kysyä neuvontanumerosta (09 310 43447)  tai sähköpostiviestillä lastenvalvoja.helsinki@hel.fi.

Mikäli asiakas haluaa perua tulevan ajanvarauksen, voi sen tehdä tekstiviestillä numeroon 050 402 0084. Ilmoita viestissä oma nimesi, varatun ajan tarkka ajankohta sekä lastenvalvojan nimi, jolle aikasi oli varattu. Peruutus koskee molempia vanhempia, joten ajan peruuttamisesta tulee ilmoittaa myös toiselle vanhemmalle.

Lastenvalvojien neuvonta palvelee numerossa 09 3104 3447 seuraavasti:

ma-pe klo 9.00-11.00
ke klo 15.30-17.30
ti ja to klo 12.00-13.00

Lisätietoja palveluiden järjestämisesta koronapandemian aikana löytyy suomeksi, englanniksi, arabiaksi  venäjäksi ja somalinkielellä.

THL:n ohje siitä, miten lapsen tapaamisoikeus ja vuoroasuminen järjestetään poikkeusoloissa.


Elatusavun indeksikorotus

Elatusapu tarkistetaan vuosittain indeksillä. Indeksikorotus on lakisääteinen korotus, joka elatusvelvollisen vanhemman tulee lähtökohtaisesti itse huomioida elatusapua maksaessaan.

Kaikkia vahvistettuja elatusapuja ja elatustukia korotetaan 0,77 prosenttia 1.1.2020 lukien.
Täysimääräinen elatustuen määrä on 1.1.2020 alkaen 167,01 euroa kuukaudessa lasta kohti. Lue lisää elatusavun indexikorotuksesta täältä


Helsingin perheoikeudelliset asiat Facebookissa



JAA
08.04.2020 13:25