Suoraan sisältöön

Adoptio


Vironkatu 2, 00170 Helsinki   
Kartta, liikenneyhteys ja esteettömyys 
PL 8620, 00099 Helsingin kaupunki

Adoptioprosessi lähtee liikkeelle hakeutumalla adoptioneuvontaan. Oma kotikunta järjestää adoptioneuvonnan. Monet kunnat ostavat adoptioneuvonnan Pelastakaa Lapset ry:ltä. Oman kotikunnan tilanteen voi tarkistaa olemalla yhteydessä oman kunnan sosiaalipalveluihin. Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmä antaa adoptioneuvontaa helsinkiläisille ja vantaalaisille adoptiohakijoille.

Adoptioneuvonta on asiakkaalle maksutonta. Neuvontaa annetaan sekä kotimaista, kansainvälistä että perheen sisäistä adoptiota varten. Adoptioneuvontaan kuuluu myös adoption jälkipalvelu. Neuvontaan voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä sosiaalityöntekijään. 

  • Palvelualue Helsinki ja Vantaa 
  • Seuranta ja adoption jälkeinen tuki
    Lapsen saavuttua Suomeen Helsingin adoptiotyöryhmän perhetyöntekijä hoitaa seurannan kohdemaan vaatimusten mukaisesti.

Adoptiotyöryhmä palvelee myös jälkipalveluasioissa. Jälkipalvelua tarjotaan helsinkiläisille ja muualla Suomessa asuville Helsingin adoptiopalvelun kautta adoptoidulle lapsille ja heidän huoltajille, aikuisille adoptoiduille ja heidän jälkeläisille sekä lapsensa adoptioon luovuttaneille.  

Jälkipalveluun voi hakeutua mikäli omat juuret, tausta ja identiteetti mietityttävät; mikäli suunnittelet juurimatkaa tai olet kiinnostunut adoptioon liittyvistä arkistotiedoistasi.

  • helsinki.adoption@hel.fi
  • Adoptiokoordinaattori Saara Leinonen puh. 09 3104 3657
  • Toimistosihteeri Kirsi Ekberg puh. 09 3104 3328
    hakemusasiakirjat ja laskutukset

Lisätietoa07.10.2022 13:02