Suoraan sisältöön

Lapsiperheiden sosiaalineuvonta
Ota yhteyttä, kun tarvitset apua

Tarvitsetko perheellesi tai lapsellesi apua? Huolesi voi liittyä esimerkiksi kuormittavaan arkeen tai kasvatuspulmiin.

Voit ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille perheille, joissa on 0–17-vuotiaita lapsia.

Sinun ei tarvitse tietää etukäteen, millaisesta avusta juuri sinun perheesi hyötyisi. Jos perheesi asioissa on jo mukana sosiaalihuollon ammattilainen, ole ensisijaisesti yhteydessä häneen.

Yhteydenoton jälkeen sinuun voidaan olla yhteydessä muun muassa seuraavista palveluista: lapsiperheiden sosiaaliohjaus, perheneuvola, perhesosiaalityö, lapsiperheiden kotipalvelu, perheoikeudelliset palvelut, lastensuojelu.

Voit ottaa yhteyttä Maisassa, verkkolomakkeella tai puhelimitse. Sähköiset yhteydenottokanavat ovat käytössäsi vuoden jokaisena päivinä kaikkina vuorokaudenaikoina.

Ota yhteyttä ensisijaisesti Maisassa

Voit lähettää tiedon avun tarpeesta Maisa-asiointipalvelussa. Kun olet kirjautunut Maisaan, voit ottaa yhteyttä lapsiperheiden palveluihin valitsemalla valikosta kohdan Sosiaalihuolto ja seuraavalta sivulta painikkeen Tee hakemus/yhteydenotto.

Sinulle vastataan 1–3 arkipäivän kuluessa ensisijaisesti puhelimella. Jos emme tavoita sinua puhelimitse, voit saada vastauksen Maisassa.

Jos Maisan käyttö ei ole mahdollista, täytä ja lähetä verkkolomake

Tarvitsen apua -verkkolomake on käytettävissäsi selaimella ilman kirjautumista. Sinulle vastataan 1–3 arkipäivän kuluessa ensisijaisesti puhelimitse.

Soita lapsiperheiden sosiaalineuvontaan

Lapsiperheiden sosiaaliohjauksen puhelinneuvonta vastaa numerossa 09 3101 5454 arkisin klo 9–12. Ruotsinkielinen puhelinpalvelu vastaa maanantaisin klo 9–12.

Jos sinulla on hätätilanne tai asiasi on kiireellinen, ota yhteys seuraaviin numeroihin:

  • Hätänumero: 112
  • Sosiaalipäivystys: 020 696006
  • Kriisipäivystys: 09 310 44222

Äitiys- ja lastenneuvolaan voit olla yhteydessä Maisan kautta tai soittamalla neuvolan puhelinpalveluun 09 310 55530.

Kuva: Mari Huhtanen / Kilda10.02.2022 11:19