Suoraan sisältöön

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty rokotusvastaanotto

Mechelininkatu 46
00250 Helsinki
PL 8650, 00099 Helsingin kaupunki
+358 40 649 5299
Toimipiste kartalla

Opiskeluterveydenhuollon rokotusvastaanotto

Terveydenhoitaja antaa opiskelijalle rokotteen.

Mechelininkadun keskitetty rokotusvastaanotto ja tartuntatautiselvitykset ilman ajanvarausta ma–ke klo 8.15–11.00 ja klo 12.00–15.30. Lisätietoja numerosta 050 310 5547.

Opiskelijat saavat rokotuksia ja tartuntatautiselvityksiä myös oman oppilaitoksen opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajilta.

Rokotusvastaanotolla tarjotaan kansallisen rokotusohjelman mukaisia rokotteita: jäykkäkouristus-, kurkkumätä-(dT) & hinkuyskärokote (dtap), poliorokote (IPV), vesirokko-, tuhkarokko-, vihurirokko- ja sikotautirokote (MPR).

Opiskelijalla, joka menee työharjoitteluun sellaiseen sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteeseen, jossa hoidetaan tartuntatautien vakaville seurauksille alttiita, tulee olla

  • rokotuksen tai sairastetun taudin tuottama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan
  • rokotus influenssaa vastaan
  • rokotus hinkuyskää vastaan, jos hän hoitaa alle 12 kuukauden ikäisiä.

Lisäksi työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B -rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa. Rokotuksiin ovat oikeutettuja sekä opintonsa aloittavat että parhaillaan opiskelevat, joilla ei ole rokotussuojaa:

  • terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja-, kätilö-, laboratoriohoitaja-, röntgenhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijat, ensihoidon opiskelijat; hammashoitaja- ja suuhygienistiopiskelijat
  • välinehuollon opiskelijat

Yllämainittujen ryhmien lisäksi rokotus saattaa olla aiheellinen myös joillekin muille opiskelijaryhmille. Näissä tilanteissa rokotuspäätös tehdään paikallisen harkinnan pohjalta (THL).

Rokotusvastaanoton palveluja tarjotaan Helsingin kaupungin opiskeluterveydenhuoltoon oikeutetuille opiskelijoille.05.08.2020 10:41