Suoraan sisältöön

Opiskeluterveydenhuollon rokotusvastaanotto


Mechelininkadun keskitetty rokotusvastaanotto ja tartuntatautiselvitykset ilman ajanvarausta ma-ke klo 8-9 ja 12-15.15  

Opiskelijat saavat rokotuksia ja tartuntatautiselvityksiä myös oman oppilaitoksen opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajilta.

Rokotusvastaanotolla tarjotaan kansallisen rokotusohjelman mukaisia rokotteita: jäykkäkouristus-, kurkkumätä-(dT) & hinkuyskärokote (dtap), poliorokote (IPV), vesirokko-, tuhkarokko-, vihurirokko- ja sikotautirokote (MPR).

Opiskelijat, jotka menevät työharjoitteluun sellaiseen sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteeseen, jossa hoidetaan tartuntatautien vakaville seurauksille alttiita, heillä tulee olla

  • rokotuksen tai sairastetun taudin tuottama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan
  • rokotus influenssaa vastaan
  • rokotus hinkuyskää vastaan, jos hän hoitaa alle 12 kuukauden ikäisiä

Lisäksi työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B -rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa. Rokotuksiin ovat oikeutettuja sekä opintonsa aloittavat että ja parhaillaan opiskelevat, joilla ei ole rokotussuojaa:

  • Terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja-, kätilö-, laboratoriohoitaja-, röntgenhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijat, ensihoidon opiskelijat; hammashoitaja- ja suuhygienistiopiskelijat
  • Välinehuollon opiskelijat

Yllämainittujen ryhmien lisäksi rokotus saattaa olla aiheellinen myös joillekin muille opiskelijaryhmille. Näissä tilanteissa rokotuspäätös tehdään paikallisen harkinnan pohjalta (THL).

Rokotusvastaanoton palveluja tarjotaan Helsingin kaupungin opiskeluterveydenhuoltoon oikeutetuille opiskelijoille.JAA
02.01.2020 15:42