Suoraan sisältöön

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon vastaanottotoiminta Mechelininkadun keskitetyssä toimipisteessä 3.6.–2.8.2019

Keskitetyssä toimipisteessä tarjoamme toisen asteen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille ehkäisyn aloituksia, rokotuksia ja tartuntatautiselvityksiä sekä kutsuntaikäisten terveystarkastuksia.

Osoite: Mechelininkatu 46, 00250 Helsinki, 4. kerros,  PL 8650, 00099 Helsingin kaupunki.
Sisäänkäynti A-portaan hissillä.

Lisätietoja opiskeluterveydenhuollon kesäajan toiminnasta oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta tai keskitetyn vastaanoton ajanvarauksen numerosta 050 310 5547 arkisin klo 8.00–14.30.

Vastaanotot    

Katso video  

Opiskeluterveydenhuolto huolehtii Helsingissä sijaitsevien oppilaitoksien opiskelijoiden terveydestä. Olet oikeutettu opiskeluterveydenhuollon palveluihin, jos opiskelet vähintään kaksi kuukautta päätoimisesti ammattikorkeakoulussa, toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa, ammatillisessa aikuiskoulutuksessa tai lukiossa. Yliopisto-opiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoidosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö eli YTHS. Opiskeluterveydenhuollon palvelut eivät koske oppisopimusopiskelijoita. Asioidessasi opiskeluterveydenhuollossa tietojasi ja kertomaasi käsitellään luottamuksellisesti.

Opiskeluterveydenhuollon perustehtävät

Opiskeluterveydenhuollon perustehtävänä on edistää opiskelijoiden terveyttä, vastata heidän sairauksiensa hoidon järjestämisestä ja valvoa heidän opiskeluympäristönsä terveydellisiä oloja. Opiskeluterveydenhuolto vahvistaa nuoren omia voimavaroja, ehkäisee syrjäytymistä, tukee aikuistumisessa ja elämän hallinnan vahvistumisessa.

Opiskeluterveydenhuolto toimii asiakaslähtöisesti, luottamuksellisesti ja oikeudenmukaisesti kunnioittaen opiskelijan yksilöllisyyttä ja itsemääräämisoikeutta. Opiskeluterveydenhuollon henkilöstön toiminnassa korostuvat ammatillisuus, vastuullisuus ja saavutettavuus sekä oman osaamisen jatkuva uudistaminen. Opiskeluterveydenhuollon henkilöstö on perehtynyt opiskelevien nuorten ja nuorten aikuisten kehitysvaiheisiin, terveysriskeihin ja opiskelukykyyn liittyviin asioihin sekä opiskeltavan ammatin erityispiirteisiin.
JAA
24.05.2019 15:52