Suoraan sisältöön

Opiskeluterveydenhuolto

På svenska | In English

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme 12 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Ota Maisa käyttöön!


Sosiaali- ja terveyspalvelut sähköisesti mukanasi

Maisa on uusi sähköisen asioinnin kanava Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille.

Tutustu Maisaan verkossa osoitteessa www.maisa.fi tai lataa maksuton Maisa-mobiilisovellus puhelimeesi iOS- tai Android-sovelluskaupasta.

Huom! Ammattilaiset vastaavat tavallisesti Maisan kautta lähettämääsi viestiin viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa.

Lue lisää MaisastaOpiskeluterveydenhuolto kesällä 2022

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty palvelu toimii koko kesän osoitteessa Mechelininkatu 46 A, 4. krs. Ajanvaraus p. 040 662 4166. Palvelut ovat tarkoitettu opiskelijoille ja nuorille, myös koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville.

Opiskeluterveydenhuolto palvelee lähes kaikissa oppilaitoksissa juhannukseen saakka.

Mechelininkadun keskitetty rokotusvastaanotto ja tartuntatautiselvitykset vain ajanvarauksella 13.6.–7.8.2022. Lisätietoja numerosta 050 310 5547.

Opiskeluterveydenhuolto toimii Helsingissä pääsääntöisesti oppilaitoksissa

Opiskelijat saavat terveydenhoitajan palvelut omista oppilaitoksistaan.

Terveydenhoitajien yhteystiedot löytyvät oppilaitosten sivuilta.

Toisen asteen opiskelijoiden keskitetty toimipiste

Mechelininkatu 46, 00250 Helsinki, 4. kerros
sisäänkäynti A-portaan hissillä
PL 8650, 00099 Helsingin kaupunki

Vastaanotot    

Ajankohtaista
Palvelut
Palveluihin hakeutuminen

Opiskeluterveydenhuolto huolehtii Helsingissä sijaitsevien oppilaitoksien opiskelijoiden terveydestä. Olet oikeutettu opiskeluterveydenhuollon palveluihin, jos opiskelet vähintään kaksi kuukautta päätoimisesti toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa, ammatillisessa aikuiskoulutuksessa tai lukiossa. Yliopisto ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoidosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö eli YTHS. Opiskeluterveydenhuollon palvelut eivät koske oppisopimusopiskelijoita. Asioidessasi opiskeluterveydenhuollossa tietojasi ja kertomaasi käsitellään luottamuksellisesti.

Opiskeluterveydenhuollon perustehtävät

Opiskeluterveydenhuollon perustehtävänä on edistää opiskelijoiden terveyttä, vastata heidän sairauksiensa hoidon järjestämisestä ja valvoa heidän opiskeluympäristönsä terveydellisiä oloja. Opiskeluterveydenhuolto vahvistaa nuoren omia voimavaroja, ehkäisee syrjäytymistä, tukee aikuistumisessa ja elämän hallinnan vahvistumisessa.

Opiskeluterveydenhuolto toimii asiakaslähtöisesti, luottamuksellisesti ja oikeudenmukaisesti kunnioittaen opiskelijan yksilöllisyyttä ja itsemääräämisoikeutta. Opiskeluterveydenhuollon henkilöstön toiminnassa korostuvat ammatillisuus, vastuullisuus ja saavutettavuus sekä oman osaamisen jatkuva uudistaminen. Opiskeluterveydenhuollon henkilöstö on perehtynyt opiskelevien nuorten ja nuorten aikuisten kehitysvaiheisiin, terveysriskeihin ja opiskelukykyyn liittyviin asioihin sekä opiskeltavan ammatin erityispiirteisiin.

Verenpainemittari ja terveysohjeita pöydällä ja pöydän edessä olevalla ilmoitustaululla. Pöydän oikealla puolella lattialla vaaka.23.06.2022 15:39