Suoraan sisältöön

Ryhmät

Neuvoloiden ryhmät

 • Fysioterapiaryhmiä
  • Ryhmiä odottaville äideille järjestetään Vuosaaren ja Itäkadun perhekeskuksissa, Vallilan neuvolassa, Töölön ja Laakson fysioterapian tiloissa sekä Malmin sairaalassa. 
  • Jo synnyttäneille ryhmiä on Malmin ja Töölön fysioterapiayksiköissä sekä Itäkadun perhekeskuksissa. 
  • Kallion perhekeskuksessa aloitetaan ryhmätoiminta syksyllä 2019. 
  • Ilmoittautuminen ryhmiin ma-pe klo 8-15 puh. 09 3106 7000. Käytössä on takaisinsoittopalvelu. 

 • Perhevalmennukset  
  Ensisynnyttäjille tarkoitettu perhevalmennus koostuu ennen syntymää fysioterapiaryhmästä, neuvoloissa pidettävistä perhevalmennuksista sekä synnytyksen jälkeen leikkipuistoissa pidettävästä vauvaperhetoiminnastaPerhevalmennuksen kerroille ilmoittaudutaan neuvolassa omalla terveydenhoitajakäynnillä.
  Lisätietoa

 • Imetystukiryhmät  
  Imetystukiryhmien tarkoituksena on tarjota vertaistukea samassa elämäntilanteessa oleville äideille. Ryhmiin ovat tervetulleita odottavat ja imettävät äidit. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Ryhmiä ohjaavat koulutetut imetyskouluttajat.
  Ryhmät        

 • Gestaatiodiabetes-ryhmät 
  Gestaatio- eli raskausdiabetesta seulotaan neuvolassa lähes kaikilta odottajilta sokerirasitustestillä. Mikäli sokerirasituksessa on poikkeava tai poikkeavia arvoja, ohjataan odottaja neuvolan ryhmäohjaukseen. Ryhmän vetäjänä toimii neuvolan terveydenhoitaja. Ohjauskäynnillä odottaja saa ruokavalio- ja liikuntaneuvontaa sekä opastusta verensokerimittarin käyttöön. Ryhmä on kertaluonteinen ja ryhmän jälkeen odottaja seuraa verensokereitaan kotona ja on tarvittaessa yhteydessä ryhmän vetäjään sähköisen asioinnin kautta.

Lapsiperheiden sosiaaliohjauksen ryhmät

Muita ryhmiä

 • Vauvojen uniohjauksen Facebook-ryhmä   
  Tässä ryhmässä helsinkiläisten vauvaperheiden vanhemmat keskustelevat ja jakavat kokemuksia vauvojen unesta ja unipulmista. Facebook-ryhmä on suljettu ryhmä, jossa on mukana Helsingin kaupungin neuvolan terveydenhoitaja ja lapsiperheiden sosiaaliohjauksen sosiaaliohjaaja, jotka lukevat ja kommentoivat viestejä. Pääpaino on kuitenkin vertaiskeskustelussa. Mikäli tarvitset yksilöllistä ohjausta vauvan unipulmaan, voit ottaa yhteyttä suoraan lapsiperheiden sosiaaliohjauksen ohjaajaan. Lisää tietoa mm. unipulmista www.hel.fi/perheentuki.


JAA
06.08.2019 12:09