Suoraan sisältöön

Äitiys- ja lastenneuvola

Ei sairaana neuvolaan

Muistutamme, että äitiys- ja lastenneuvolaan ei saa tulla sairaana. Voit varata tarvittaessa uuden neuvola-ajan puhelimitse neuvolan puhelinpalvelusta ma-pe klo 8-14 p. 09 3105 5530 tai sähköisestä palvelusta.

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, lue täältä toimintaohjeet.


arabia: ه لا يجوز المجيء إلى استشارات الأمومة والطفولة (neuvola) والشخص مريض
somali: iyadoo la jiran yahay aan rugta caafimaadka hooyada iyo dhallaanka la imaan karin
sorani: ڕاوێژگەی دایکان و منداڵان
venäjä: что при наличии симптомов болезни приходить в консультацию для беременных и новорожденных, а также в детскую консультацию нельзя


Kutsu rokotuskäynnille – osalta lapsilta jäänyt kevään aikana neuvolakäyntejä väliin

Koronatilanteen vuoksi monen lapsen neuvolakäynti ja rokotukset ovat jääneet toteutumatta. 

Kutsumme kaikki 1.1.–30.4. välillä määräaikaistarkastuksista pois jääneet lapset rokotuskäynnille lastenneuvolaan ajalla 18.5.–31.8. 

Ajan rokotukseen voi varata sähköisen asioinin kautta tai neuvolan puhelinpalvelusta, jos teillä ei ole sopimusta lapsenne puolesta asioinnista.

Katso tarkemmat tiedot


Neuvolat ja perhekeskukset ovat auki

Neuvolat ja perhekeskukset ovat auki koronaviruksesta huolimatta. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista. Asiakkaaseen ollaan aina suoraan yhteydessä, jos aika perutaan.

Neuvolatoiminnan muutoksista saat tietoa Ajankohtaista-osiosta.

----------

Äitiysneuvonnan tavoitteena on turvata odottavan äidin, sikiön ja vastasyntyneen terveys. Neuvolassa tuetaan vanhempia lapsen syntymän aiheuttamaan suureen muutokseen sekä edistetään ja ylläpidetään koko perheen terveyttä ja hyvinvointia.  Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot äitiysneuvolassa   

Lastenneuvolan tavoitteena on turvata lapsen terveys ja tukea vanhempia, jotta lapsella olisi hyvät edellytykset terveeseen kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin. Lastenneuvolassa seurataan ja tutkitaan lapsen kasvua ja kehitystä, keskustellaan perheen terveystottumuksista sekä perhettä mahdollisesti askarruttavista kysymyksistä. Neuvolasta lapsi saa myös kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset vakavia sairauksia vastaan.
Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot lastenneuvolassa 

Videot

Perheentuki on yhdessä asiantuntijoiden ja vanhempien kanssa kehitetty sähköinen palvelu, joka tarjoaa helsinkiläisten lapsiperheiden kaipaamaa tietoa, tukea ja linkkejä palveluihin. Sisältö on jaoteltu lapsen ikäkausien mukaan. Palvelu kattaa lapsiperheitä askarruttavat kysymykset aina odotuksesta ja synnytyksestä alle kouluikäisiin sekä koululaisiin ja nuoriin saakka. Lisäksi sivustolla on tietoa parisuhteen ja vanhemmuuden tueksi. 18.05.2020 08:23