Suoraan sisältöön

Osasto 4

Asukkaat paijaavat kissaa.

Ryhmäkodit Tunturi, Vaskooli ja Revontuli
Tunturi, hoitajat puh 050 463 9752
Vaskooli, hoitajat puh 050 402 0858
Revontuli, hoitajat puh 050 463 9754
Vastaava sairaanhoitaja 09 3102 6186
Osastonhoitaja puh 050 431 4268
Fysioterapeutti puh 040 178 2258
Kuntoutuksen lähihoitaja puh 040 809 3834

Ruokailutilassa kukkia maljakossa.

Ryhmäkoti Tunturi

Puh. 050 4639 752

Tunturi on 14-paikkainen ryhmäkoti muistisairaille asukkaille. Huoneista 12 on yhden hengen huoneita ja yksi huone on  kahden hengen huone. Jokaisen huoneen yhteydessä on oma kylpyhuone (wc+suihku).

Jokaiselle asukkaalle on nimetty vastuuhoitaja, joka huolehtii ajantasaisesta hoitosuunnitelmasta ja sen toteutumisesta yhdessä asukkaan, omaisten ja moniammatillisen tiimin kanssa. Hoitosuunnitelma perustuu yksilöllisiin tarpeisiin ja asukkaan elämänkulkuun.

Yhdessä asukkaiden kanssa pyritään elämään hyvää, aktiivista arkea. Siihen kuuluu mm. kokoontuminen päivittäin ruokasaliin aterioille, tv.n katselu olohuoneessa, yhteiset jumppa-, luku-, laulu- ja seurustelutuokiot, viikoittainen sauna, leipominen yhdessä/rinnalla, ulkoilu, osaston yhteiset juhlat, talon tapahtumat, kesäretki jne.

Tunturin ryhmäkodin asukkaita ovat myös kissat Miska ja Miiru. He ilahduttavat ja piristävät asukkaita ja hoitajia.

Nallekarhu.

Ryhmäkoti Vaskooli

Puh.  050 4020 858

Vaskoolin ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista lyhytaikaista asumispalvelua kuten omaishoidon lomitusta, osa-vuorokautista hoitoa tai siihen verrattavaa palvelua. Vaskoolissa osa paikoista on muistisairaille ikäihmisille, jotka asuvat kotona ja osa vammaispalvelujen asiakkaille.

Lyhytaikaisella hoitojaksolla tuetaan asiakkaan toimintakykyä ja mahdollisimman pitkään kotona asumista. Vaskoolissa toiminnan tavoite on mahdollisimman hyvä arki. Hoitojakso edesauttaa myös omaishoitajan jaksamista.

Ryhmäkodissa on 14 lyhytaikaisen hoidon paikkaa. Hoitojakso on aina ennalta sovittu. Asiakkaan oman alueen sosiaalityöntekijä ja/tai omaishoidonohjaaja tekee päätöksen hoitojaksosta ja sen pituudesta.

Vaskoolissa asiakkaalla ei ole lääkäripalveluja vaan tarvittaessa konsultoidaan asiakkaan omaa hoitavaa lääkäriä. Yllättävissä ja akuuteissa tilanteissa voidaan konsultoida myös seniorikeskuksen lääkäriä.

Työntekijät ja asukkaat juttelevat.

Ryhmäkoti Revontuli

Puh.  050 4639 754

Revontuli on 14-paikkainen ryhmäkoti muistisairaille asukkaille. Huoneista 12 on yhden hengen huoneita ja yksi huone on kahden hengen huone. Jokaisen huoneen yhteydessä on oma kylpyhuonen (wc+suihku).

Jokaiselle asukkaalle on nimetty vastuuhoitaja, joka huolehtii ajantasaisesta hoitosuunnitelmasta ja sen toteutumisesta yhdessä asukkaan, omaisten ja moniammatillisen tiimin kanssa. Hoitosuunnitelma perustuu yksilöllisiin tarpeisiin ja asukkaan elämänkulkuun.

Yhdessä asukkaiden kanssa pyritään elämään hyvää, aktiivista arkea. Siihen kuuluu mm. kokoontuminen päivittäin ruokasaliin aterioille, tv.n katselu olohuoneessa, yhteiset jumppa-, luku-, laulu- ja seurustelutuokiot, viikoittainen sauna, leipominen yhdessä/rinnalla, ulkoilu, osaston yhteiset juhlat, talon tapahtumat, kesäretki jne.06.08.2020 09:21