Suoraan sisältöön

Usein kysyttyjä kysymyksiä Kallion perhekeskuksesta

Milloin Kallion perhekeskus aukeaa?

Palvelemme 4.6.2019 alkaen uudistetuissa tiloissa, osoitteessa Toinen linja 4 C (joitakin toimintoja myös portaassa 4 G). Perhekeskus sijaitsee Kallion virastotalon kupeessa, entisen Kallion terveysaseman ja neuvolan tiloissa.

Missä keskus sijaitsee?

Perhekeskus sijaitsee Kallion virastotalon kupeessa, entisen Kallion terveysaseman ja neuvolan tiloissa. Osoite on Toinen linja 4 C.

Mitkä ovat keskuksen aukioloajat?

Kallion perhekeskus on auki pääsääntöisesti arkisin klo 7‒20.

Miten Kallion perhekeskukseen pääsee?

Keskus on osoitteessa Toinen linja 4 C, sinne on helppo tulla. Keskus sijaitsee vinosti vastapäätä Hakaniemen metroaseman sisäänkäyntiä (katso kartta). Myös useat raitiovaunu- ja bussilinjat pysähtyvät aivan keskuksen nurkilla. Maksullisia pysäköintipaikkoja löytyy perhekeskuksen edestä.

Millaiset julkiset yhteydet keskukseen on?

Kallion perhekeskukseen pääsee kätevästi metrolla, Hakaniemen metroaseman sisäänkäynti on Toisella linjalla. Lisäksi monet bussit ja raitiovaunut tulevat lähelle (katso kartasta pysäkit).

Aikataulut löytyvät kätevästi HSL:n verkkosivuilta osoitteesta www.hsl.fi

HSL:n asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4766 4000 (pvm), ma‒pe klo 7‒19, la‒su klo 9‒17. HSL:n palvelupiste löytyy esimerkiksi Rautatientorin metroasemalta.

Mistä löydän tietoa metron liityntälinjoista?

Tietoa löytyy esimerkiksi HSL:n sivuilta osoitteesta www.hsl.fi

Onko keskuksen läheisyydessä parkkipaikkoja?

Pysäköintipaikkoja on Kallion perhekeskuksen edessä, ne ovat maksullisia.

Onko perhekeskuksen sijainnista karttaa?

Ohessa on kartta, joka näyttää havainnollisesti perhekeskuksen sijainnin ja keskeiset julkisen liikenteen yhteydet (voit suurentaa kartan klikkaamalla).

Kartta Kallion perhekeskuksen sijainnista ja julkisen liikenteen yhteyksistä

Mitä kautta perhekeskukseen pääsee esteettömästi?

Esteetön sisäänpääsy on C-portaan kautta (katso kartta).

Mitä perhekeskuksella tarkoitetaan?

Perhekeskus kokoaa samaan palvelupisteeseen lasten ja perheiden palveluja, ehkäisevistä palveluista erityispalveluihin. Näin turvataan perheelle kokonaisvaltainen ja heidän tarpeensa mukainen tuki eri ammattilaisten avulla.

Lisäksi perhekeskukseen jalkautuu työntekijöitä muista palvelukeskuksista asiakkaan tarpeen mukaan, kuten aikuissosiaalityöstä tai aikuisten päihde- ja mielenterveyspalveluista.

Kotiin tarjottavia palveluja ovat esimerkiksi lapsiperheiden kotipalvelu ja sosiaaliohjaus sekä perhetyö.

Mitä palveluja keskuksesta saa?

Kallion perhekeskus tarjoaa monipuolisesti lasten ja nuorten sekä perheiden sosiaali- ja terveyspalveluja saman katon alta:

 • ätiys- ja lastenneuvola
 • avoin neuvola
 • neuvolan psykologipalvelut
 • lapsiperheiden kotipalvelu
 • lapsiperheiden sosiaaliohjaus
 • lasten puheterapia
 • lasten fysioterapia
 • lasten toimintaterapia
 • perheneuvola
 • palvelutarpeen arviointi ja tuki
 • lastensuojelu
 • vammaispalvelut
 • keskitetyt ruotsinkieliset palvelut.

Mitkä neuvolat muuttavat Kallion perhekeskukseen?

Kallion perhekeskukseen muuttavat toimintansa 4.6. 2019 alkaen Kallion, Vallilan ja Herttoniemen neuvoloiden toiminnat. Toivotamme muuttavat neuvola-asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi.

Tuleeko Roihuvuoresta kulkea Kallion perhekeskukseen neuvolaan?

Myös Herttoniemen neuvola muuttaa Kallion perhekeskukseen. Kuitenkin, jos esimerkiksi roihuvuorelaiset lapsiperheet haluavat käydä jatkossakin Itäkadun perhekeskuksessa neuvolassa, he voivat olla yhteydessä osastonhoitajaan.

Miten saan neuvolan vastaanottoajan uuteen perhekeskukseen?

Saat omalta terveydenhoitajaltasi seuraavan vastaanottoajan. Kallion, Vallilan ja Herttoniemen neuvolan asiakkaat otetaan 4.6.2019 lähtien vastaan Kallion perhekeskuksessa.

Säilyykö minulla oma tuttu terveydenhoitaja neuvolassa?

Yritämme säilyttää mahdollisuuksien mukaan aikaisemmat hoitosuhteet. Kuitenkaan kaikille asiakkaille emme voi taata, että aikaisemmin häntä hoitanut terveydenhoitaja tai muu hoitohenkilökunta pysyvät samoina. Kaikki asiakkaan tiedot ovat kuitenkin ammattilaisten käytössä edelleen.

Kenelle Kallion perhekeskuksen palvelut on tarkoitettu?

Kallion perhekeskukseen muuttavat toimintansa 4.6. 2019 alkaen Kallion, Vallilan ja Herttoniemen neuvoloiden toiminnat. Toivotamme näiltä muuttavilta alueilta asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi. Lisäksi Kallion perhekeskus palvelee Helsingin eteläistä ja keskistä suurpiiriä usean lapsiperheiden sote-palvelun osalta. Näitä ovat esimerkiksi lapsiperheiden sosiaaliohjaus, puheterapia, fysio- ja toimintaterapia sekä perheneuvola.

Koko kaupunkia Kallion perhekeskus palvelee keskitettyjen ruotsinkielisten palvelujen ja terapeuttisen vauvaperhetyön osalta.

Mitä ruotsinkielistä palvelua Kallion perhekeskuksessa saa?

Kallion perhekeskuksessa tarjotaan seuraavia palveluita koko Helsingin ruotsinkielisille lapsiperheille:

 • lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi ja tuki
 • lapsiperheiden kotipalvelu
 • lapsiperheiden sosiaaliohjaus
 • puheterapia
 • neuvolan psykologipalvelut
 • kasvatus-ja perheneuvonta
 • lasten ja aikuisten vammaistyö
 • lastensuojelu

Ruotsinkielistä neuvolapalvelua koko Helsingin ruotsinkielisille lapsiperheille tarjoavat toimipisteet ovat Kallion perhekeskus, Itäkadun perhekeskus, Vuosaaren perhekeskus sekä Viiskulman ja Munkkiniemen neuvolat.

Miten varmistan, että saan ruotsinkielistä palvelua?

Kun otat yhteyttä, voit mainita, että haluat ruotsinkielistä palvelua. Näin henkilökuntamme osaa ohjata sinut oikeille tahoille.

Kun haluat ruotsinkielistä palvelua ohjaudut automaattisesti Kallion perhekeskuksen asiakkaaksi (esim. ruotsinkieliseen neuvolaan tai kotihoitoon).

Siirtyvätkö tietoni automaattisesti Kallion perhekeskukseen?

Asiakastiedot ovat sähköisessä asiakas-/potilastietojärjestelmässä, ja ne ovat siis käytettävissä myös Kallion perhekeskuksessa.12.07.2019 16:20