Suoraan sisältöön

Fysioterapia

Mitä fysioterapia on?

Fysioterapian tavoitteena on edistää ja ylläpitää asiakkaan terveyttä, liikettä, liikkumista ja toimintakykyä. Keskeisiä fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu sekä ohjaus omatoimiseen harjoitteluun ja itsehoitoon. Fysioterapia toteutetaan vastaanotolla yksilöllisesti, ryhmässä tai etäyhteydellä.

Lue lisää palvelusta

Lasten ja nuorten fysioterapia

Lasten ja nuorten fysioterapia on motorisen kehityksen sekä liikkumis- ja toimintakyvyn arviointia ja kuntoutusta.

Lasten ja nuorten fysioterapia on tarkoitettu 0‒16-vuotiaille helsinkiläisille lapsille ja nuorille. Palveluun ohjaudutaan pääsääntöisesti terveydenhuollon eri toimijoiden suosituksesta (lääkäri, terveydenhoitaja, puhe- tai toimintaterapeutti, neuvolapsykologi, erikoisairaanhoidon toimijat).

Arvioinnin pohjalta suunnitellaan yhteistyössä lapsen, vanhempien sekä lähiverkoston kanssa tarvittavat terapiatoimenpiteet ja kotiharjoitteluohjeet sekä edistymisen seuranta. Fysioterapeutti samalla kannustaa koko perhettä arkiliikkumisen toteuttamiseen ja lisäämiseen.

Palvelu on asiakkaille maksutonta.
 

Äitiysfysioterapia

Fysioterapia tarjoaa sekä odottaville että synnyttäneille äitiysneuvolan asiakkaille perhevalmennusryhmiä.

Ryhmässä käydään läpi ennaltaehkäiseviä ohjeita ja neuvoja raskauden ja synnytyksen aiheuttamaan tuki-ja liikuntaelinkuormitukseen, ohjausta lapsen käsittelyyn motorisen kehityksen tueksi sekä tietoa koko perheen arkiliikkumisen lisäämisen tärkeydestä.

Tarvittaessa fysioterapiaa tarjotaan yksilövastaanotolla, johon ohjaudutaan pääsääntöisesti neuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin aloitteesta

Yhteystiedot

Fysioterapian ajanvaraus ja neuvonta:
ma‒pe klo 8‒15, p. 09 3106 7000.

Puhelinpalvelussa on käytössä takaisinsoitto.

Aiheeseen liittyviä linkkejäJAA
24.06.2019 15:05