Suoraan sisältöön

Itäkadun perhekeskus

Tallinnanaukio 1
00930 Helsinki
PL 6730, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 5015
Toimipiste kartalla

Fysioterapia Itäkadun perhekeskuksessa

Mitä fysioterapia on?

Fysioterapian tavoitteena on edistää ja ylläpitää asiakkaan terveyttä, liikettä, liikkumista ja toimintakykyä. Keskeisiä fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu sekä ohjaus omatoimiseen harjoitteluun ja itsehoitoon. Fysioterapia toteutetaan vastaanotolla yksilöllisesti, ryhmässä tai etäyhteydellä.

Lue lisää palvelusta

Äitiysfysioterapia

Fysioterapia tarjoaa sekä odottaville että synnyttäneille äitiysneuvolan asiakkaille perhevalmennusryhmiä.

Ryhmässä käydään läpi ennaltaehkäiseviä ohjeita ja neuvoja raskauden ja synnytyksen aiheuttamaan tuki-ja liikuntaelinkuormitukseen, ohjausta lapsen käsittelyyn motorisen kehityksen tueksi sekä tietoa koko perheen arkiliikkumisen lisäämisen tärkeydestä.

Tarvittaessa fysioterapiaa tarjotaan yksilövastaanotolla, johon ohjaudutaan pääsääntöisesti neuvolan terveydenhoitajan tai lääkärin aloitteesta.

Kertaluonteiseen terveyttä edistävään ohjaus- ja neuvontakäyntiin on mahdollista hakeutua oma-aloitteisesti ilman lähetettä.

Fysioterapiakäynti on asiakkaalle maksuton.

Ilmoittaudu raskausajan ja synnyttäneiden fysioterapiaryhmiin Helsingin sähköisen ajanvarauksen kautta tunnistautumalla Suomi.fi-palvelussa esim. mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Ajanvarauspalvelussa voit myös perua tai siirtää ajanvarauksen toiseen ajankohtaan.

Pääset palveluun oheisesta linkistä:

Palveluohjain - Helsingin kaupunki 

→ Avoimet palvelut
→ Perhevalmennus, fysioterapia tai Familjeförberedelse, fysioterapi
→ Fysioterapia odottavat äidit / Fysioterapia synnyttäneet äidit tai Fysioterapia odottavat äidit – Ruotsi / Fysioterapia synnyttäneet äidit – Ruotsi

Fysioterapiaryhmät raskausaikana
Fysioterapiaryhmät synnyttäneille

Lasten ja nuorten fysioterapia

Lasten ja nuorten fysioterapia on motorisen kehityksen sekä liikkumis- ja toimintakyvyn arviointia ja kuntoutusta.

Lasten ja nuorten fysioterapia on tarkoitettu 0‒12-vuotiaille (ala-asteikäisille) helsinkiläisille lapsille. Palveluun ohjaudutaan pääsääntöisesti terveydenhuollon eri toimijoiden suosituksesta (lääkäri, terveydenhoitaja, puhe- tai toimintaterapeutti, neuvolapsykologi, erikoisairaanhoidon toimijat). Kertaluonteiselle ohjaus-ja neuvontakäynnille voi hakeutua ilman lähetettä (vanhemman huoli).

Arvioinnin pohjalta suunnitellaan yhteistyössä lapsen, vanhempien sekä lähiverkoston kanssa tarvittavat terapiatoimenpiteet ja kotiharjoitteluohjeet sekä edistymisen seuranta. Fysioterapeutti samalla kannustaa koko perhettä arkiliikkumisen toteuttamiseen ja lisäämiseen.

Fysioterapia on asiakkaille maksutonta.
 

Ajanvaraus ja neuvonta

Fysioterapian keskitetty puhelinpalvelu
arkisin klo 8.00‒15.00, p. 09 3106 7000.

Käytössämme on takaisinsoittopalvelu.

osastonhoitaja Eva Englund
eva.englund(at)hel.fi

Aiheeseen liittyviä linkkejä06.07.2020 11:04