Hoppa till innehållet

Preventivrådgivningens e-tjänster

E-tjänster flyttas till Maisa-portalen

Den 24 april tar en del av social- och hälsovårdstjänsterna i Helsingfors i bruk det nya klient- och patientdatasystemet Apotti samt klienternas nya kanal för e-tjänster Maisa.

De e-tjänster som nu finns i tjänsten asiointi.hel.fi flyttas till Maisa. Tjänsterna i asiointi.hel.fi stängs redan innan Maisa tas i bruk.

Läs mer om ändringar i e-tjänster.


E-tjänster för preventivrådgivningens klienter

Preventivrådgivningens klienter har i bruk riksomfattande Mina Kanta-sidor och stadens e-tjänster.

Mina Kanta-sidor
Stadens e-tjänster

På Mina Kanta-sidor hittar du dina hälsouppgifter och vårdanvisningar. Uppgifterna och laboratoriesvaren syns på sidorna vanligen inom en vecka efter mottagningsbesöket.

Där ser du också dina e-recept, hur länge de är i kraft och hur mycket medicin du ännu kan få med receptet. Du kan också printa ut ett sammandrag av dina recept.

Skötaren eller läkaren kan kontakta dig om vårdanvisningen ändras

I samband med ändringar i vårdanvisnignarna kan preventivrådgivningens skötare eller läkare kontakta dig via e-tjänsterna med ett sms eller webbmeddelande eller också per telefon. 

Förutsättningar för och avtal om e-tjänsten

Vid inloggning i Mina Kanta-sidor eller stadens e-tjänst behöver du bankkoder eller ett mobilcertifikat. I Mina Kanta-sidor kan man också logga in med ett elektroniskt personkort.

Användningen av stadens e-tjänst kräver ett avtal med Helsingfors social- och hälsovårdsverk. Du kan ge ditt samtycke elektroniskt i portalen eTjänster.  Blanketten för samtycke finns under Hälsovårdens blanketter. Informationen om ditt samtycke registreras i det elektroniska patientdatasystemet.

Du kan också ge ditt samtycke genom att fylla i den utskriftsbara blanketten för avtal om/samtycke till användning av e-tjänster:

Avtal/samtycke om användning av e-tjänsterna:
- På svenska: doc | pdf
- På finska: doc | pdf

Obs! 
- Avtal/samtycke gäller inte för munhälsovårdens e-tjänster.
- E-tjänsterna fungerar för närvarande bäst med bläddrarna Internet Explorer 11 och äldre IE-bläddrare samt med nyaste Mozilla Firefox och Google Chrome -bläddrare.

Funktion på mobila apparater

Funktionen av e-tjänster garanteras inte för alla mobila apparater, till exempel mobiltelefoner eller surfplattor. Sådana apparater öppnar/visar inte nödvändigtvis webbsidorna korrekt. Alla funktioner, som tryckknappar eller länkar fungerar inte heller på önskat sätt.