Tule yhteistyökumppaniksi!

Ryhmä iloisia ihmisiä.

Yhteistyö ruoka-avun eri toimijoiden kanssa on olennainen osa toimintaamme ja laajennamme verkostoamme aktiivisesti. Yhteistyökumppaneitamme ovat eri puolilla Helsinkiä olevat erilaiset ruoka-avun toimipisteet ja hävikkiruokaa lahjoittavat kaupat, tehtaat ja tukut.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan lahjoittajaksi tai ruoka-aputoimijoiden verkostoomme, ota yhteyttä!

Tiimimme yhteystiedot löydät täältä: Yhteystiedot

Lahjoittajat

Valtaosa jakamastamme ruuasta saadaan lahjoituksina kaupoista, tukuista ja tehtailta. Pystymme välittämään luotettavasti ja turvallisesti ruoka-apuun tuotteita, jotka muuten saattaisivat päätyä hävikiksi. Tee ekoteko – pelasta kanssamme hävikkivaarassa olevat tuotteet hyötykäyttöön! 

Verkosto

Stadin safka ei itse jaa suoraan ihmisille ruoka-apua, vaan välitämme ruoan perille yhteistyökumppaneidemme kautta. Ruoka-aputoimijoiden verkostoomme kuuluu muun muassa kaupungin asukastaloja, seurakuntia, vapaakirkkoja ja yhdistyksiä. Verkostomme tarjoaa ruoka-apua sekä paikan päällä syötävinä valmiina aterioina että mukaan otettavina ruokakasseina. Ajantasaiset tiedot läheltäsi löytyvistä ruoka-apupisteistä löydät osoitteesta ruoka-apu.fi.

Verkoston yhteisötyö ja koulutustoiminta

Tuemme verkostomme jäseniä, jotka haluavat kehittää ja sujuvoittaa toimintaansa. Tarjoamme verkostomme jäsenille erilaisia koulutuksia, jotka vastaavat jäsenten tarpeisiin. Järjestämme verkostofoorumeja, kehittämistyöpajoja ja yhteisiä yhteiskehittämisen tapaamisia, joissa on käsitelty esimerkiksi vapaaehtoistoimintaa, työllistämistä ja asiakasnäkökulmaa.

Toiminnassamme korostetaan yhteisön merkitystä. Panostamme yhteisötyöhön, jotta yhä useampi voisi tuntea kuuluvansa joukkoon ja löytää omia vahvuuksiaan. Yhteisötyössä vahvistamme kansalaistoimintaa niin, että ruoka-aputoiminnan yhteyteen rakentuu osallistumisen ja toimimisen paikka.

Järjestämme ruoka-avun kentällä osallisuutta edistäviä Yhteisönrakentaja-koulutuksia, joissa vahvistetaan yhteisön omia voimavaroja. Koulutuksissa kaikkien kokemus on merkittävässä roolissa oppimisessa.

Yhteisönrakentaja-koulutusten lisäksi on mahdollista toteuttaa paikallisempaa, tarpeeseen räätälöityä koulutustoimintaa, joka voi olla esimerkiksi muutaman kerran ryhmämuotoinen kurssi tai yksittäinen työpaja. Lisäksi meiltä saa konsultoivaa tukea esimerkiksi yhteisöruokailutoiminnan aloittamis- tai kehittämisvaiheessa.



09.12.2020 09:56