Hoppa till innehållet

Mathjälpens socialarbete

Händer som håller kaffemugg

Mathjälpens socialarbete


Mathjälpens socialarbete handlar om service för dem inom kretsen för mathjälp och för personer som är i behov av den. Socialhandledarna i mathjälpens socialarbete hjälper dig i problemsituationer, så som att förstå myndighetstexter, ansöka om förmåner och ändring. Ytterligare leder de dig till den service du behöver och utreder tillsammans med dig hur ditt problem kunde lösas.

Servicen är konfidentiell och vi kan även diskutera om svåra saker – psykosociala hjälpen och stödet tillhör även servicen. Vid behov stödjer socialhandledarna dig vid möte med myndigheten och följer fraFunderar du på om du törs kontakta oss eller komma för att prata med oss? Mathjälpens socialarbete handlar om en service med låg tröskel som du oavsett ditt ärende kan kontakta.

RMathjälpens socialarbete finns hos matutdelningarna på olika håll av staden. De anställda känner du igen på klädseln eller reflexvästen med stadens logotyp och texten socialarbete.

Du kan betjänas på finska, svenska, estniska, ryska och engelska.

Kontaktuppgifter till mathjälpens socialarbete
Eila Silinch Markus Honkonen
tfn 040 675 4790 tfn 040 675 4789
eila.silinch@hel.fi
markus.honkonen@hel.fi

Socialhandledarna nås bäst per telefon under må–fr kl. 9.00–11.00 och 14.00–15.00. Du kan även skicka ett textmeddelande.

Kontakta oss främst under coronatidens undantagstillstånd per telefon eller e-post. Vid behov kan vi komma överens om ett möte.

Service på svenska

Ifall du vill ha service på svenska kan du kontakta svenskspråkiga professionella. Du hittar kontaktuppgifterna bakom länkarna nedan:

Kontaktuppgifter för svenskspråkigt socialt arbete för vuxna (30 år fyllda)
Kontaktuppgifter för svenskspråkigt socialt arbete för unga (16-29 år)07.10.2022 14:29

Matutdelning och gemensamma måltider

Du hittar den närmaste matutdelningen och gemensamma måltiden samt öppettiderna för dem på webbplatsen ruoka-apu.fi.

Gå till ruoka-apu.fi-hemsidan »