Suoraan sisältöön

Neuvola

Uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttö siirtää 3–6-vuotiaiden määräaikaistarkastuksia

Neuvolassa ei tehdä terveydenhoitajan tekemiä 3–6-vuotiaiden määräaikaistarkastuksia 1.3.–16.5.2021 uuden Apotti-tietojärjestelmän käyttöönoton takia. Tämän vuoksi aikoja ei voi varata kyseiselle ajanjaksolle myöskään sähköisen asioinnin kautta. Lasten rokotusohjelman mukaisiin rokotuksiin voi varata tarvittaessa 15 min rokotusajan puhelinpalvelusta.

Jos huoltajilla ilmenee huolta lapsen liittyen, asiasta voi laittaa sähköisen viestin omalle terveydenhoitajalle tai olla yhteydessä puhelinpalveluun.

17.5.2021 jälkeen vastaanottoaikoja terveydenhoitajien tekemiin leikki-ikäisten tarkastuksiin on jälleen normaalisti saatavilla. Sähköinen ajanvaraus toukokuun ajanvarauksiin aukeaa helmikuun puolessa välissä (15.2.), ja aikoja on varattavissa ajanvaraushetkestä aina 3 kuukautta eteenpäin. Kesällä leikki-ikäisten tarkastuksia tehdään normaalisti.


Influenssarokotuksia vielä tarjolla neuvoloissa

Rokotamme neuvoloissa raskaana olevia naisia ja neuvolaikäisiä lapsia (6 kk–6 v.) niin kauan kun rokotteita riittää. Influenssarokotuksen saat neuvolakäynnin yhteydessä. Voit myös varata rokotusajan mihin tahansa neuvolaan.

Varaa lapsellesi aika näin

  1. Mene osoitteeseen asiointi.hel.fi.
  2. Kirjaudu asiointiin kohdasta Henkilöasiakkaat ja tunnistaudu palveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  3. Valitse oikeasta laidasta kohta Terveydenhuollon ajanvaraus.
  4. Valitse lapsi jonka puolesta asioit
  5. Klikkaa painiketta Varaa uusi aika.
  6. Kohdassa Asiakkuus valitse Lapsen rokotusaika, neuvola.
  7. Kohdassa Palvelu valitse Lapsen rokotusaika, neuvola.

Voit varata ajan myös soittamalla arkisin klo 8–12 neuvolan puhelinpalveluun p. 09 310 55530.
Lastenneuvolan tavoitteena on turvata lapsen terveys ja tukea vanhempia, jotta lapsella olisi hyvät edellytykset terveeseen kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin. Lastenneuvolassa seurataan ja tutkitaan lapsen kasvua ja kehitystä, keskustellaan perheen terveystottumuksista sekä perhettä mahdollisesti askarruttavista kysymyksistä. Neuvolassa annetaan kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Rokotusohjelman mukaiset rokotukset jatkuvat normaalisti myös poikkeusolojen aikana.

Ethän tuo kuumeista ja sairasta lasta vastaanotolle, koska virustaudit leviävät helposti.

Neuvoloiden ajanvaraus ja neuvonta

Lapsen suun terveystarkastukset

Terveydenhoitaja tekee lapsen suun terveydentilan arvion lapsen neuvolatarkastuksessa ½ ja 2-vuotistarkastuksessa.Määräaikaiset lapsen suun terveystarkastukset tekee hammashoitaja tai suuhygienisti 1-, 3- ja 5-vuotiaille lapsille. Kehote ajan varaamiseksi suun terveystarkastukseen lähetetään kotiin 1-, 3- ja 5-vuotiaille. Kirjeen saatuaan perhe huolehtii ajan varaamisesta itse. 

Hammashoidon ensimmäinen vastaanottoaika tulee aina varata puhelimitse, katso hammashoidon yhteystiedot täältä. Poikkeuksena 1- ja 3-vuotiaiden lasten suun terveystarkastusaika, jonka voi varata sähköisesti sen jälkeen kun kehote ajanvarauksesta on saapunut.

 

Terveydenhoitaja mittaa lapsen pituuden neuvolassa.

Helsingin neuvolat

Neuvoloiden yhteystiedot

Avoin neuvola


Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot lapsen iän mukaan 

Terveydenhoitajan vastaanotot lastenneuvolassa
Käyntikerta Lapsen ikä
1. 1—4 vkoa
2. 4—6 vkoa
3. 2 kk
4. 3 kk
5. laaja terveystarkastus 4 kk
6. 5 kk
7. 6 kk
8. 8 kk
9. 12 kk
10. laaja terveystarkastus 18 kk
11. 2 v
12. 3 v
13. laaja terveystarkastus 4 v
14. 5 v
15. 6 v
Lääkärin vastaanotot lastenneuvolassa
Käyntikerta Lapsen ikä
1. 4—6 vkoa
2. laaja terveystarkastus 4 kk
3. 8 kk
4. laaja terveystarkastus 18 kk
5. laaja terveystarkastus 4 v

 

Lastenneuvolasta ohjataan tarvittaessa palveluihin, joihin tarvitaan lähete.

Fysioterapia

Fysioterapia edistää ihmisen liikkumis- ja toimintakykyä. Fysioterapiaa toteutetaan yksilöllisesti tai ryhmässä, tarvittaessa potilaan kotona.

 

Toimintaterapiapalvelut

Toimintaterapia on tavoitteellista kuntoutusta, jossa toimintaterapeutti yhteistyössä asiakkaan kanssa auttaa suunnittelemaan kuntoutumista tukevaa arkea.

 

Lasten puheterapia

Lasten puheterapiassa tutkitaan ja kuntoutetaan 0-16-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla on tai epäillään ongelmia kielen ja/tai puheen kehityksessä.

 

Ravitsemusterapia

Ravitsemusterapeuttien vastaanotolle pääsee lähetteellä ravitsemushoidon erityisosaamista vaativissa tilanteissa.

 

Neuvolan psykologipalvelu

Neuvolan psykologin työn tavoitteena on tukea lapsen kehitystä ja vanhemmuutta sekä havaita lapsen ja perheen ongelmat mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja järjestää muiden tahojen kanssa tarvittavaa tukea.02.12.2020 14:58