Suoraan sisältöön

Kelan tuet lapsiperheille

Vanhemmat ovat oikeutettuja perhevapaisiin sekä erilaisiin Kelan maksamiin etuuksiin. Äidin tulee hakea tukia jo raskausaikana. Pikaopas perhe-etuuksiin kokoaa kaikki etuudet ja niiden hakuohjeet. Pikaopas perhe-etuuksiin kokoaa kaikki etuudet ja niiden hakuohjeet.

Tarvittaessa voit myös kysyä neuvoa verkossa Kela-Kerttu-palvelusta.

Kela-Kerttu neuvoo verkossa Kelan etuuksista lapsiperheille.

Kuvan lähde: kela.fi/kerttu


Asiakkaiden toiveet vastuullisuudesta näkyvät Kelan uudessa äitiyspakkauksessa

Vuoden 2021 äitiyspakkaus on julkistettu. Kela järjesti nyt ensimmäistä kertaa makuupussin kuosista äänestyksen, ja voittajakuosi valikoitui ylivoimaisella äänten enemmistöllä.

Klassikkojen rinnalla useita uusia tuotteita

Vuoden 2021 äitiyspakkauksessa on yhteensä 50 hyödyllistä tuotetta vauvaperheelle. Tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan.

– Äitiyspakkauksen suosio pitää edelleen pintansa. Kaikista äitiysavustuksista noin 70 % jaetaan edelleen pakkauksina, kertoo Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Laadun ja vastuullisuuden kehittämien jatkuu

Vuonna 2020 tehdyssä Kelan äitiyspakkauskyselyssä kävi ilmi, että asiakkaat olisivat valmiita tinkimään tuotteiden määrästä, jos sen avulla voitaisiin parantaa pakkauksen vastuullisuutta. Tänä vuonna tuotteita on kuusi vähemmän.

– Kiinnitämme jo tarjousvaiheessa äitiyspakkauksen tuotteiden vastuullisuuteen ja vaadimme esimerkiksi tiettyjä reunaehtoja valmistuksessa ja materiaalivalinnoissa, Johanna Aholainen kertoo.

84-vuotiaan äitiyspakkauksen tuotteiden kilpailutuksessa painotetaan laatua ja vastuullisia materiaaleja. 

Lue lisää Kelan sivuilta.

Tekstilähde: Kela


Kuva: Kela / Veikko Somerpuro
15.03.2021 14:45