Suoraan sisältöön

Fysioterapiaryhmät synnyttäneille

Kuvituskuva synnyttäneiden fysioterapia ryhmästä. Kuvassa kolme äitiä harjoittelee jumppapalloilla.


Helsinki järjestää fysioterapiaryhmiä synnyttäneille äideille Malmin ja Töölön fysioterapiayksikössä sekä Itäkadun, Vuosaaren ja Kallion perhekeskuksissa.

Fysioterapiaryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu Helsingin sähköisen ajanvarauksen kautta tunnistautumalla palveluun Suomi.fi-tunnistautumisen kautta esim. mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.
Palvelun kautta tapahtuu myös ajanvarauksen peruminen tai ajanvarauksen siirtäminen toiseen ajankohtaan.

Palveluun pääsee oheisesta linkistä (vaatii tunnistautumisen):

Palveluohjain / Helsingin kaupunki
→ Avoimet palvelut
→ Perhevalmennus, fysioterapia tai Familjeförberedelse, fysioterapi
→ Fysioterapia odottavat äidit / Fysioterapia synnyttäneet äidit tai Fysioterapia odottavat äidit – Ruotsi / Fysioterapia synnyttäneet äidit – Ruotsi

Palveluohjaimen kuvaohje


Ryhmä on tarkoitettu synnyttäneille äideille neuvolalääkärin lopputarkastuksen jälkeen 2kk-1v synnytyksestä. Ryhmä kokoontuu yhden kerran ja kestää n. 1,5 tuntia. Ryhmässä käydään läpi synnytyksen jälkeinen lantionpohjan ja vatsalihasten palautuminen sekä toteutetaan lantionpohjalihasten ja keskivartalon lihastuen aktivointia/harjoittelua. Lisäksi ryhmässä opastetaan suorien vatsalihasten erkauman testaaminen sekä erkaumaan soveltuvaa harjoittelua. Fysioterapeutti tarkistaa ryhmässä jokaisen äidin erkauman.

Tarvittaessa lisätietoa fysioterapian keskitetystä puhelinpalvelusta arkisin klo 8–15
p. 09 310 67000, käytössä on takaisinsoittopalvelu.09.09.2020 14:29