Suoraan sisältöön

Lapsiperheiden palvelut koronatilanteessa

Leikkipuistot Helsinki -mobiilisovelluksen markkinointikuva.

Lapsille, nuorille ja perheille on tarjolla monenlaista tukea poikkeusoloissa. Tutustu koronatilanteen koostessivuun, johon on listattu kaupungin ja järjestöjen tarjoamista palveluita.

Tiedot kirjastojen, kulttuurikeskusten, museoiden, liikunta- ja nuorisopalveluiden avautuminen ja kesäleirien ja –kurssien alkamisesta on koostettu tähän uutiseen


Ei sairaana neuvolaan!

Muistutamme, että äitiys- ja lastenneuvolaan ei saa tulla sairaana. Voit varata tarvittaessa uuden neuvola-ajan puhelimitse neuvolan puhelinpalvelusta p. 09 3105 5530 tai sähköisestä palvelusta.
Ulkomaan matkan jälkeen ei saa tulla kahteen viikkoon neuvolaan.
Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, toimintaohjeet löytyvät verkkosivuiltamme hel.fi/sote


Neuvolat ja perhekeskukset ovat auki

Neuvolat ja perhekeskukset ovat auki koronaviruksesta huolimatta. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista. Asiakkaaseen ollaan aina suoraan yhteydessä, jos aika perutaan. Raskauden ajan neuvolakäynnille puoliso voi tulla halutessaan mukaan ja lapsen neuvolakäynnille voi tulla korkeintaan kaksi henkilöä vastaanotolle tulevan lapsen lisäksi.

Jos sinulla tai lapsellasi on ylähengitystie-oireita tai olet muuten sairaana, peru neuvola-aika ja varaa uusi aika neuvolan puhelinpalvelusta p. 09 3105 5530 tai sähköisestä palvelusta. 

Hyödynnäthän sähköisiä palveluita aikojen siirtämisessä ja perumisessa, voit jättää myös omalle terveydenhoitajalle viestin sähköisen asioinnin kautta. Neuvolan chat on auki arkisin kello 10–14. Kiireettömissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä epidemian laannuttua.

Neuvolan puhelinpalvelusta ei saa neuvontaa koronavirustartuntatilanteessa, tarkista ohjeet miten toimia sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilta.

Rokotusohjelman mukaiset rokotukset jatkuvat normaalisti myös poikkeusolojen aikana. Sairaana ei kuitenkaan saa neuvolaan tulla.


Perhe- ja sosiaalipalvelut kesällä 2020

Neuvoloiden palvelut
Neuvoloiden puhelinpalvelu palvelee 15.6.-9.8. arkisin klo 8-13, p. 09 310 55530.
Neuvoloiden chat-palvelu on auki 15.6-9.8. klo 11–13.
Neuvolarobotti NeRo palvelee 24/7.
Kaikki neuvolat ovat auki 15.6-9.8. arkisin klo 8-16.
Itäkadun neuvola on auki 15.6-9.8. arkisin klo 8–16.
Kallion neuvola on auki 15.6.-9.8. arkisin klo 8-16.
Vuosaaren neuvola on auki 15.6-9.8. arkisin klo 8–16.
Muut neuvolat ovat auki 15.6-9.8. klo 8-16. (Mikäli terveysasemat ovat auki kesä-elokuussa klo 8-16, neuvoloissakaan ei ole ilta-aikoja.)


Jakomäen, Maunulan, Paloheinän, Munkkiniemen ja Pitäjänmäen neuvolat ovat kiinni 22.6. – 9.8. Tänä aikana näiden neuvoloiden asiakkaat saavat palvelut muista neuvoloista seuraavasti:
• Jakomäen neuvolan asiakkaat Puistolan neuvolasta, Ajurinaukio 1, 00750 Helsinki
• Maunulan ja Paloheinän neuvolan asiakkaat Oulunkylän neuvolasta, Kylänvanhim-mantie 25, 2. krs.
• Munkkiniemen neuvolan asiakkaat Töölön neuvolasta, Sibeliuksenkatu 14.
• Pitäjänmäen neuvolan asiakkaat Haagan neuvolasta, Huovitie 5, 2. krs sekä Mal-minkartanon neuvolasta, Luutnantintie 12-14.
Neuvoloissa hoidetaan keskikesällä 15.6. - 9.8. odottavien äitien ja lasten tarkastukset 1,5 vuoden ikään saakka sekä muut välttämättömät tarkastukset.
Neuvoloissa ei ole avoimen neuvolan toimintaa 1.6.-31.8.

Perheiden erityispalveluista ovat kiinni 13.7.-26.7.

• Neuvolan psykologipalvelut
• Pariterapia
• Perheneuvola
• Lasten puheterapia
• Terapeuttinen vauvaperhetyö

Muutoksia Malmin ja Laakson neuvoloissa

Malmin ja Laakson terveysasemat toimivat tällä hetkellä koronaterveysasemina, joten neuvolatoiminta on jouduttu siirtämään tämän vuoksi näistä toimipisteistä muualle.

Malmin neuvolan asiakkaita palvellaan toistaiseksi Kallion ja Itäkadun perhekeskuksissa sekä Kivelän sairaalassa (rakennus 25) 3. kerroksessa. Näissä kaikissa palvelupisteissä on terveydenhoitajan vastaanottoja. Asiakkaita informoidaan, missä oma vastaanotto sijaitsee. Äitiys- ja lastenneuvolan lääkärit palvelevat Itäkadun perhekeskuksessa.

Laakson neuvolan asiakkaita palvellaan toistaiseksi Kivelän sairaalassa (rakennus 25) 3. kerroksessa.

Kivelän sairaala, Sibeliuksenkatu 14, 00260 Helsinki
Kallion perhekeskus, Toinen linja 4 c, 00530 Helsinki
Itäkadun perhekeskus, Tallinnanaukio 1, 00930 Helsinki


Yhdessä selviydytään -sivusto

Yhdessä selviydytään -sivusto on avattu tueksi vanhemmille, jotka kaipaavat työkaluja huolten hallintaan ja lasten psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen koronapandemian aikana. Sivusto on maksuton ja tarkoitettu kaikenikäisten lasten vanhemmille. Sivustosta on valmisteilla myös ruotsin-, englannin- ja venäjänkieliset versiot.

Yhdessä selviydytään -sivusto
03.06.2020 17:51