Suoraan sisältöön

Neuvolat ja perhekeskukset ovat auki

Leikkipuistot Helsinki -mobiilisovelluksen markkinointikuva.

Ei sairaana neuvolaan!

Muistutamme, että äitiys- ja lastenneuvolaan ei saa tulla sairaana. Voit varata tarvittaessa uuden neuvola-ajan puhelimitse neuvolan puhelinpalvelusta p. 09 3105 5530 tai sähköisestä palvelusta.
Ulkomaan matkan jälkeen ei saa tulla kahteen viikkoon neuvolaan.
Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, toimintaohjeet löytyvät verkkosivuiltamme hel.fi/sote


Neuvolat ja perhekeskukset ovat auki

Neuvolat ja perhekeskukset ovat auki koronaviruksesta huolimatta. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista. Asiakkaaseen ollaan aina suoraan yhteydessä, jos aika perutaan. Raskauden ajan neuvolakäynnille puoliso voi tulla halutessaan mukaan ja lapsen neuvolakäynnille voi tulla korkeintaan kaksi henkilöä vastaanotolle tulevan lapsen lisäksi.

Jos sinulla tai lapsellasi on ylähengitystie-oireita tai olet muuten sairaana, peru neuvola-aika ja varaa uusi aika neuvolan puhelinpalvelusta p. 09 3105 5530 tai sähköisestä palvelusta. 

Hyödynnäthän sähköisiä palveluita aikojen siirtämisessä ja perumisessa, voit jättää myös omalle terveydenhoitajalle viestin sähköisen asioinnin kautta. Neuvolan chat on auki arkisin kello 10–14. Kiireettömissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä epidemian laannuttua.

Neuvolan puhelinpalvelusta ei saa neuvontaa koronavirustartuntatilanteessa, tarkista ohjeet miten toimia sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilta.

Rokotusohjelman mukaiset rokotukset jatkuvat normaalisti myös poikkeusolojen aikana. Sairaana ei kuitenkaan saa neuvolaan tulla.Peruutuksia ja muutoksia seuraavissa neuvolan toiminnoissa ajalla 27.3.–31.5.

• Avoimet neuvolat ovat kiinni 31.5. asti

• Neuvolalääkäreitä on siirretty epidemian vaatimiin kiireellisiin töihin, jolloin neuvoloiden määräaikaistarkastuksia joudutaan valitettavasti perumaan. Uusia aikoja peruuntuneen ajan tilalle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan. Asiakkaalle ilmoitetaan erikseen ajan perumisesta. Välttämättömät neuvolalääkärikäynnit hoidetaan.

• Neuvola päiväkodissa -tarkastukset perutaan 31.5. asti.
Tarkastukset tehdään yksilövastaanottoina.

• Perhevalmennukset perutaan 31.5. asti.

Perhevalmennusta korvaamaan suosittelemme tutustumaan Perheentuen sekä Naistalon -verkkosivuihin.
• Lastenneuvolan 6 kuukauden määräaikatarkastuksien ryhmät perutaan 31.5. asti.
Tarkastukset järjestetään yksilövastaanotoin.

• Raskausdiabetes-ryhmät perutaan 31.5. asti.
Ohjaus annetaan terveydenhoitajan yksilövastaanotolla.

Neuvoloissa rokotetaan kausi-influenssaa vastaan neuvolakäyntien yhteydessä raskaana olevat äidit ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin. Mikäli tarvitset ajan tehosterokotukseen, voit laittaa viestin omalle terveydenhoitajalle sähköisen asioinnin kautta.

Muutoksia Malmin ja Laakson neuvoloissa

Malmin terveysasemalle on avattu torstaina 19.3. Laakson rinnalle Helsingin toinen koronaterveysasema. Laakson koronaterveysasema avattiin maanantaina 16.3.

Malmin neuvolan asiakkaita palvellaan maanantaista 23.3. alkaen Kallion ja Itäkadun perhekeskuksissa sekä Kivelän sairaalassa (rakennus 25) 3. kerroksessa. Näissä kaikissa palvelupisteissä on terveydenhoitajan vastaanottoja. Asiakkaita informoidaan, missä oma vastaanotto sijaitsee. Äitiys- ja lastenneuvolan lääkärit palvelevat Itäkadun perhekeskuksessa.

Laakson neuvolan asiakkaita palvellaan maanantaista 23.3. alkaen Kivelän sairaalassa (rakennus 25) 3. kerroksessa.

Kivelän sairaala, Sibeliuksenkatu 14, 00260 Helsinki
Kallion perhekeskus, Toinen linja 4 c, 00530 Helsinki
Itäkadun perhekeskus, Tallinnanaukio 1, 00930 HelsinkiJAA
09.04.2020 12:38