Suoraan sisältöön

Kouluikäinen sairastaa

Lapsen kasvaessa ja kehittyessä vastustuskyky on yleensä jo kehittynyt hyväksi. Lapsi voi silti sairastua ja erilaiset oireet voivat huolestuttaa kotiväkeä. Jos lapsi sairastuu koulupäivän aikana, siitä ilmoitetaan vanhemmille. Tapaturma-sivulla on tietoa tapaturmista.

Fyysisiin oireisiin ja kipuihin on usein helpompi alkaa selvittää syytä. Lapsen oireet voivat myös olla käyttäytymisessä. Jos lapsen käyttäytyminen muuttuu yllättäen, se voi liittyä esimerkiksi ahdistukseen tai kiusaamiseen. Lisää tietoa näistä mielenterveys-sivulla ja kiusaaminen-sivulla.
 

Polvensa loukannut koululainen on terveydenhoidon vastaanotolla.

Tyypillisimpiä sairauksia voi hoitaa kotihoito-ohjeiden avulla. Jos huoli on suuri, on apua tarjolla esimerkiksi terveysneuvonnan puhelinpäivystyksessä ja terveysasemilta. Näihin on syytä olla yhteydessä ensisijaisesti silloin, kun tarvitsee päästä lääkäriin.

Terveysneuvonnan puhelinnumero (24h): 09 310 10023 

Terveysasemien yhteystiedot


Tietoa verkossa lasten sairauksista

https://www.terveyskyla.fi/PublishingImages/Logot/Lastentalo_fi.png

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylläpitämään Lastentalo.fi -palveluun on koottu kattavasti tietoa yleisimmistä lasten sairauksista, kotihoidosta ja siitä milloin on syytä lähteä lääkäriin.

Lapsen hengitystietukos. Lapsi vetää helposti henkeensä ruokaa tai makeisia. Oikealla ensiavulla pelastat lapsesi tukehtumiselta. Perheentuen ja Suomen Punaisen Ristin videoilla opastetaan miten tukos poistetaan lapsen hengitysteistä

Jos vauva tai lapsi ei hengitä, tarvitaan puhallus-paineluelvytystä. Videolta näet miten annat vauvalle ja lapselle puhallus-paineluelvytystä.


26.02.2021 14:12

Tapaturmat

Tapaturmien varalta on hyvä opetella ensiaputaitoja lapsen kanssa.

Lapsen mielenterveys

Mielen pulmiin on hyvä tarttua mahdollisimman nopeasti, sillä silloin niiden pahenemista voidaan ehkäistä.

Terveysasemat

Jos perheessä sairastutaan, ota yhteyttä terveysasemalle, josta voit varata ajan yleislääkärille tai terveydenhoitajalle.