Suoraan sisältöön

Leikkipuistot ja perhetalot sekä leikkipaikat

 • Leikkipuistot ja perhetalot aakkosjärjestyksessä
 • Leikkipuistot kartalla
 • Leikkipuistot ja perhetalot alueittain/johtavat leikkipuisto-ohjaajat
 • Ruotsinkielinen leikkipuistotoiminta
 • Joulun ja vuodenvaihteen aikana suljettuna olevat leikkipuistot (pdf)

  infopainikkeen kuva

  Tervetuloa Helsingin leikkipuistojen ja perhetalojen toimintaan!

  Noudatamme toiminnassamme opetusministeriön ja Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen sekä Opetushallituksen ohjeita koronatilanteeseen liittyen.

  Tule leikkipuistoon terveenä ja noudata leikkipuistojen ja perhetalojen turvallisuus- ja hygieniaopasteita.

  Matkustukseen ja matkalta paluuseen liittyviä valtioneuvoston ohjeita kannattaa seurata ulkoministeriön verkkosivuilla. Jos olette olleet ulkomailla, pyydämme noudattamaan ulkoministeriön annettua ohjeistusta ja mahdollista karanteenia.

  Järjestämme toimintaa mahdollisimman paljon ulkona. Järjestämme toiminnat ja leikkipaikat väljästi – otamme huomioon turvavälit. Leikkipuistojen ja perhetalojen sisätiloissa järjestetään ainoastaan avoimen varhaiskasvatuksen ohjattujen pienryhmien ja leikkitoiminnan kerhojen toimintaa sekä koululaisten iltapäivätoimintaa.

  Pienryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen tai paikan päällä leikkipuistossa ja perhetalossa. Leikkipuistot ja perhetalot tiedottavat viikko-ohjelmasta ja ilmoittautumiskäytännöistä toimipisteiden verkkosivuilla.

  Perhetalojen ohjattu toiminta alkaa pienryhmätoimintana torstaina 13.8.2020 ja leikkipuistojen ohjattu toiminta alkaa pienryhmätoimintana maanantaina 24.8.2020.

  Leikkipuiston piha-alueilla käytettävissä on leikkipuiston kiinteät leikkivälineet sekä pihalelut ja pelit.

  Leikkipuiston ja perhetalon wc- ja käsienpesumahdollisuudet ovat kaikkien käytettävissä. Leikkipuistojen ja perhetalojen ohjaajat opastavat toimipisteissä hygienia- ja turvallisuuskäytänteistä.

  Tänään leikitään leikkipuistossa!


  Leikkipuistot Helsinki-sovellus kutsuu perheet retkille valloittamaan Helsingin leikkipuistot. Lataa sovellus  Google Play -kaupasta tai Aple App Storesta.

  Google Playn merkki, josta pääse lataamaan Leikkipuistot Helsinki -applikaation. Appstoren merkki, josta pääse lataamaan Leikkipuistot Helsinki -applikaation.

  Leikkipuistot tarjoavat turvallisen ajanviettopaikan ja mielekästä tekemistä lapsiperheille ja koululaisille. 

  Järjestämme ohjattua ulko- ja sisätoimintaa lapsille, lapsiperheille ja varhaisnuorille arkisin 7-8 tuntia klo 9-17 välisenä aikana.

  Useimmissa leikkipuistoissa on kahluuallas, pelikenttä ja erilaisia leikkitelineitä. Osassa leikkipuistoista on pelikenttiä, jotka talvisin jäädytetään luistelukentiksi. Varusteet ja toimintamahdollisuudet vaihtelevat puistokohtaisesti.

  Leikkipuistojen ulkoalueet leikkivälineineen ovat vapaasti käytettävissä ilta-aikaan ja viikonloppuisin. 

  Alueen asukkaat ovat tervetulleita toiminnan suunnitteluun. 

  Leikkipuistojen toiminnasta ja leikkipuistojen tilojen vuokraamisesta vastaa kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Puistoalueiden kunnossapidosta ja leikkivälineiden turvallisuudesta huolehtii kaupunkiympäristön toimiala.  

  Perhetalot järjestävät avointa asukaslähtöistä toimintaa pikkulapsiperheille.

  Perhetaloissa järjestetään myös erilaisia kursseja ja ryhmiä vanhemmille, lapsille ja alueen pikkulapsiperheiden kanssa työskenteleville työntekijöille.
  26.11.2020 14:53

  Koululaisten iltapäivätoiminta

  Helsinki järjestää iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeen.

  Toimintaa lapsiperheille

  Aamupäivisin leikkipuistojen ja perhetalojen ohjaajat järjestävät toimintaa pienille lapsille ja heidän vanhemmilleen.