Suoraan sisältöön

Tekemistä lapsen kanssa

Lapset nauttivat liikkumisesta tanssikerhossa.

Tapahtumakalenteri

Perheentuen tapahtumakalenteri listaa lapsille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia Helsingissä. Voit hakea tapahtumia avainsanoilla tai selata esimerkiksi leikkipuistojen tulevaa ohjattua toimintaa.

Harrastaminen

Helsingissä on helppo harrastaa monipuolisesti. Kaupunki ja esimerkiksi lukuisat järjestöt tarjoavat myös alle kouluikäisille monia mahdollisuuksia liikkua, leikkiä, taiteilla ja nauttia kulttuurista. Päivähoidossa olevalle taaperolle olisi hyvä, että vanhempi on mukana harrastamassa. Yhteinen mielekäs harrastus tuottaa iloa niin aikuiselle kuin lapselle.

Alle kouluikäisellä lapsella ei tarvitse olla vakituista harrastusta, vaan mukava yhdessä vietetty aika on tärkeintä. Vaihtoehtoja on useita, ja ohjatun toiminnan yhteydessä on usein helppo tutustua myös muihin perheisiin. Alle on koottu esimerkkejä alle kouluikäisille suunnatuista harrastuksista, joihin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa.

Lapsille ja nuorille tarkoitetut liikuntakurssit ovat koulupäivän jälkeen kouluissa tai niiden lähellä olevissa liikuntapaikoissa. Suurin osa tunneista ei maksa mitään. 6–13-vuotiaille lapsille on tarjolla myös EasySport-liikuntaa

Helsinki Liikkuu -sivusto kokoaa yhteen liikkimismahdollisuuksia kaiken ikäisille

Lisäksi kaupungissa on monia lapsiystävällisiä kohteita, joissa voi sisäänpääsymaksulla viettää vaikka päivän. Lue lisää MyHelsinki -sivulta.


Liikuntaseurat

Helsingissä toimii useita eri lajeihin erikoistuneita urheilu- ja liikuntaseuroja, joista osa järjestää toimintaa myös alle kouluikäisille.

Aakkosellinen hakemisto helsinkiläisistä liikuntaseuroista.

Kielet

Caisa on Helsingin kaupungin kansainvälinen kohtaamispaikka, joka järjestää yhteistyökumppanien kanssa kieli- ja kulttuurikursseja myös alle kouluikäisille. Kieli- ja kulttuurikurssien tavoitteena on lapsen oman äidinkielen ylläpitäminen sekä oman kulttuurisen identiteetin vahvistaminen.

Lastenkulttuurikeskus Musikantit järjestää kielikylpykerhoja myös alle kouluikäisille lapsille.

Museot

Museot järjestävät toimintaa pienille lapsille näyttelyiden yhteydessä ja erillisinä työpajoina.

Kansallismuseo järjestää teemaopastusta 4-10 -vuotiaille lapsille.

Helsingin kaupunginmuseo toivottaa tervetulleeksi erityisesti Lasten kaupunkiin.

Kiasma järjestää tilauksesta Kiasma Kids -opastuksen. Lue lisää Lasten Kiasmasta

Muskari

Sirkus

Sirkus Magenta järjestää vauva- ja taaperosirkusta. Lisäksi tarjolla on myös perhesirkusta.

Circus Helsinki pitää tunteja eri-ikäisille lapsille ja aikuisille.

Tanssiteatteri Hurjaruuth organisoi Tonttukoulua, jossa voi perehtyä sirkuslajeihin nelivuotiaasta alkaen.

Taidekoulut

Annantalo järjestää taidekurssseja myös alle kouluikäisille lapsille. Helsingin kuvataidekoulu järjestää valmistavaa opetusta, jonka voi aloittaa aikaisintaan neljän vuoden iässä. Arkkitehtikoulu Arkki järjestää 4–6-vuotiaille mahdollisuuden tutustua arkkitehtuurin osa-alueisiin ja lähiympäristöön vanhempi-lapsi ryhmissä.

Tanssi

Moni tanssinopetusta järjestävä taho tarjoaa tunteja myös alle kouluikäisille joko vanhempien kanssa tai ilman vanhempia.

Helsingin tanssiopisto

Tanssikoulu DCA

Tanssikeskus Footlight

Kirppanat

Tanssikoulu Anna Palaa!

Kumpulan Kylätila

Teatteri ja ooppera

Helsingin Kaupunginteatterin tarjoaa työpajoja ja esityksiä myös päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille.

Teatteri Tuikkeen ilmaisukoulu tarjoaa teatteri-ilmaisun ja taiteen opetusta 5-vuotiaista alkaen.

Nukketeatteri Sampo järjestää kursseja ja esityksiä Helsingissä.

Kansallisoopperan – lasten taidetuokioissa 5-6-vuotiaat lapset viedään soittaen, tanssien ja askarrellen oopperan ja baletin kiehtovaan maailmaan.

Uinti ja sukellusJAA
31.01.2020 11:44