Suoraan sisältöön

Sähköiset ja puhelinpalvelut

Uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttö siirtää 3–6-vuotiaiden määräaikaistarkastuksia

Neuvolassa ei tehdä terveydenhoitajan tekemiä 3–6-vuotiaiden määräaikaistarkastuksia 1.3.–16.5.2021 uuden Apotti-tietojärjestelmän käyttöönoton takia. Tämän vuoksi aikoja ei voi varata kyseiselle ajanjaksolle myöskään sähköisen asioinnin kautta. Lasten rokotusohjelman mukaisiin rokotuksiin voi varata tarvittaessa 15 min rokotusajan puhelinpalvelusta.

Jos huoltajilla ilmenee huolta lapsen liittyen, asiasta voi laittaa sähköisen viestin omalle terveydenhoitajalle tai olla yhteydessä puhelinpalveluun.

17.5.2021 jälkeen vastaanottoaikoja terveydenhoitajien tekemiin leikki-ikäisten tarkastuksiin on jälleen normaalisti saatavilla. Sähköinen ajanvaraus toukokuun ajanvarauksiin aukeaa helmikuun puolessa välissä (15.2.), ja aikoja on varattavissa ajanvaraushetkestä aina 3 kuukautta eteenpäin. Kesällä leikki-ikäisten tarkastuksia tehdään normaalisti.


Influenssarokotuksia vielä tarjolla neuvoloissa

Rokotamme neuvoloissa raskaana olevia naisia ja neuvolaikäisiä lapsia (6 kk–6 v.) niin kauan kun rokotteita riittää. Influenssarokotuksen saat neuvolakäynnin yhteydessä. Voit myös varata rokotusajan mihin tahansa neuvolaan.

Varaa lapsellesi aika näin

  1. Mene osoitteeseen asiointi.hel.fi.
  2. Kirjaudu asiointiin kohdasta Henkilöasiakkaat ja tunnistaudu palveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  3. Valitse oikeasta laidasta kohta Terveydenhuollon ajanvaraus.
  4. Valitse lapsi jonka puolesta asioit
  5. Klikkaa painiketta Varaa uusi aika.
  6. Kohdassa Asiakkuus valitse Lapsen rokotusaika, neuvola.
  7. Kohdassa Palvelu valitse Lapsen rokotusaika, neuvola.

Voit varata ajan myös soittamalla arkisin klo 8–12 neuvolan puhelinpalveluun p. 09 310 55530.Voit hoitaa neuvolaan liittyviä asioita sähköisesti, chatissa ja puhelimitse.

Lue lisää neuvolan yhteydenottokanavista täältä.


Vanhemmat varaavat neuvolakäynnin sähköisen asioinnin kautta lasten leikkiessä vieressä.

Hammashoidon sähköinen asiointipalvelu

Lapsen puolesta asioiminen on mahdollista, jos sinut on kirjattu potilasasiakirjaan lapsesi yhteyshenkilöksi. Hammashoidon ensimmäinen vastaanottoaika tulee aina varata puhelimitse hammashoidon ajanvarauksesta.

Yksi- ja kolmivuotiaiden lasten suun terveystarkastus kehotekirje lähetetään kotiin. Kirjeen saatuasi voit varata ajan sähköisesti. Palvelun avulla voit muiden muassa katsoa, vahvistaa, perua tai siirtää ajanvarauksiasi.

Omaolo

Omaolo.fi on verkkopalvelu kaikille meille. Se ottaa sinut mukaan edistämään terveyttäsi ja hyvinvointiasi yhdessä ammattilaisten kanssa. Omaolon käyttö on helppoa ja se säästää sinut jonottamiselta sekä turhilta käynneiltä.

Omaolo-palvelun logo22.10.2020 10:21