Suoraan sisältöön

Terapeuttinen vauvaperhetyö

Terapeuttisessa vauvaperhetyössä tuetaan ja hoidetaan lasta odottavia tai hoidon alkaessa alle yksivuotiaiden lasten perheitä, joissa on huolta vuorovaikutuksesta vauvan kanssa. Terapeuttiseen vauvaperhetyöhön voi hakeutua aikaisintaan raskausviikolla 20. Palveluun ei voi ilmoittautua aiemmin.

Vauvan odotus ja syntymä tuovat usein mukanaan odottamattoman isoja mullistuksia. Vauvan äiti tai isä voi kokea epävarmuutta, huolestuneisuutta, ahdistuneisuutta tai masennusta odotusaikana tai vauvan syntymän jälkeen. Vauva voi olla itkuinen, levoton, vaikeasti rauhoiteltava tai hänellä voi olla nukkumiseen ja syömiseen liittyviä hankaluuksia. Perheen yhteiselämä ja arkinen selviytyminen uudessa elämäntilanteessa voivat vaikeutua monista syistä.

Vauvaperhevastaanotolla tehdään perheen tarpeista lähtevää, monipuolista psykoterapeuttista työtä. Tavoitteena on vahvistaa vanhemmuutta ja tukea vanhemman ja vauvan välistä vuorovaikutusta sekä tukea vauvan suotuisaa kehitystä. Vanhemmilla on mahdollisuus työstää vanhemmuuttaan sekä suhdettaan vauvaansa, puolisoonsa ja muihin läheisiinsä.

Työmuotoja ovat mm. äiti-vauva-, isä-vauva -tapaamiset, pari- ja perhetapaamiset sekä verkostotapaamiset. Tarvittaessa tehdään kotikäyntejä. Vanhempi-vauva -ryhmiä pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan.

Palvelua haetaan oman asuinalueen Vauvaperhevastaanotolta.

Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Lisätietoa

Vauvaperhevastaanotot19.09.2019 09:37