Skip to content

Sähköiset palvelut

Sähköisen asioinnin kautta voit hoitaa esimerkiksi terveydenhuoltoon liittyviä asioita. Siellä voit myös esimerkiksi varata lapselle paikan edulliselta EasySport-kurssilta. 

Kuva perheestä, joka tutustuu tabletin välityksellä Helsingin palveluihin.

Terveydenhoitajasi voi lähettää sinulle hoitoosi liittyviä tietoja kuten laboratoriotuloksia sähköisenä viestinä tai tekstiviestinä. Sähköiseen asiointiin tarvitaan sopimus. Voit täyttää sopimuksen asiointi.hel.fi-sivustolla sähköisesti. Sivustolle kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Asioidaksesi lapsen asioissa sähköisesti, sinun tulee täyttää puolesta-asioinninsopimus, joka toimitetaan allekirjoitettuna neuvolaan tai terveysasemalle. Sen voi avata esimerkiksi tästä linkistä.

Hammashoidon sähköinen asiointipalvelu

Lapsen puolesta asioiminen on mahdollista, jos sinut on kirjattu potilasasiakirjaan lapsesi yhteyshenkilöksi. Hammashoidon ensimmäinen vastaanottoaika tulee aina varata puhelimitse hammashoidon ajanvarauksesta. Yksi- ja kolmivuotiaiden lasten suun terveystarkastus kehotekirje lähetetään kotiin. Kirjeen saatuasi voit varata ajan sähköisesti. Palvelun avulla voit muiden muassa katsoa, vahvistaa, perua tai siirtää ajanvarauksiasi.

Poikkeukset sähköisen asioinnin kautta tehtäviin varauksiin

Äitiysneuvolan ensikäynti, synnytyksen jälkeinen kotikäynti ja jälkitarkastus sekä lastenneuvolan 4–6 vko, 4 kk, 8 kk, 18 kk eivät ole toistaiseksi sähköisesti varattavissa. Näihin voit varata ajan neuvolan puhelinpalvelusta puh. (09) 310 55530. Sähköisen ajanvarauksen avulla voit varata, siirtää tai perua aikoja terveydenhoitajan vastaanotolle.

 07.03.2019 10:33