Hoppa till innehållet

Peruktjänst

En peruk beviljas på medicinska grunder som hjälpmedel vid medicinsk rehabilitering, till exempel till patienter med hudsjukdom eller cancer som leder till omfattande håravfall.

Klienten har möjlighet att välja serviceproducent bland de godkända servicesedelproducenterna.

Med servicesedeln kan klienten skaffa ett vanligt hjälpmedel som svarar mot det individuella behovet. Om klienten  så önskar kan hen också köpa en peruk som dyrare än värdet på servicesedeln, varvid klienten själv betalar skillnaden mellan perukens pris och servicesedelns värde.

Kontaktuppgifter till rehabiliteringsplanerare

Helsingfors får ett nytt servicesedelsystem

Helsingfors stad introducerar ett nytt servicesedelsystem stegvis under våren 2020. I fråga om rehabiliteringstjänster tas det nya systemet i bruk den 2 mars 2020. Förändringen gäller sedlar för:

  • lymfterapi
  • fysioterapi
  • ergoterapi
  • rehabilitering för frontveteraner
  • peruktjänster

Tjänsterna för de nuvarande klienterna med servicesedel förändras inte. Kriterierna för beviljande av servicesedlar förblir likaså oförändrade.

Observera att en del serviceproducenter inte nödvändigtvis har tagit det nya systemet i bruk. Du kan välja önskad serviceproducent endast bland de nuvarande serviceproducenter som använder systemet palse.fi. Kontrollera vilka de är på palse.fi.25.02.2020 09:37