Suoraan sisältöön

Tähystystutkimukset

Mikäli olet saanut lähetteen sisätautien poliklinikalle vatsan alueen tähystystutkimukseen ja tutkimus todetaan tarpeelliseksi, sinulle voidaan tarjota palveluseteliä vaihtoehtona Helsingin kaupungin omassa toiminnassa järjestettävälle tähystystutkimukselle.

Tiedot lääkäriasemista ja erikoislääkäreistä ovat ovat palse.fi-sivustolla, jolla voit vertailla myös palveluntuottajien hintoja, sijaintia ja hoitoon pääsyaikoja. Kun kirjaudut sisään pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella, saat palvelusetelisi tiedot näkyviin.

Palvelusetelihoidon kustannukset

Palveluseteli kattaa osan hoitokustannuksista, omavastuuosuuden maksat itse suoraan lääkäriasemalle. Omavastuuosuuden suuruus määräytyy sillä perusteella, minkä palveluntuottajista valitset hoidon suorittajaksi. Maksamasi omavastuuosuus voi olla pienempi, yhtä suuri tai suurempi kuin, mitä maksaisit vastaavasta hoidosta kaupungin omalla poliklinikalla.

Maksamastasi omavastuuosuudesta ei voi saada Kela-korvausta. Maksu ei myöskään kartuta terveydenhuollon maksukattoa.

Mahdollisista peruuttamattoman poisjäännin kustannuksista vastaat itse.


Ajan varaaminen palvelusetelitutkimukseen

Ota itse yhteys valitsemallesi lääkäriasemalle, varaa tutkimusaika haluamallesi erikoislääkärille ja anna ajanvarauksen yhteydessä tiedoksi oman palvelusetelisi numero. Saat palvelusetelin numeron myös sisätautien poliklinikalle ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Varaa aika mieluiten heti palvelusetelin saatuasi – palveluseteli on voimassa kolme kuukautta.


Kuka vastaa hoidosta?

Palvelusetelin saaneen asiakkaan ja palveluntuottajan välistä sopimussuhdetta koskevat kuluttajaoikeuden ja sopimusoikeuden säännökset. Mikäli asiakas on tyytymätön palvelusetelillä saamaansa hoitoon, asia on hänen ja häntä hoitaneen erikoislääkärin välinen asia.


Miten toimin, jos en halua käyttää saamaani palveluseteliä?

Mikäli et halua käyttää saamaasi palveluseteliä, sinun tulee olla yhteydessä kaupungin sisätautien poliklinikkaan. Kaupunki järjestää silloin hoidon muulla tavalla. On mahdollista, että joudut odottamaan hoitoa hieman pidempään.
14.08.2020 11:23