Suoraan sisältöön

Suun terveydenhuollon palveluseteli

På svenska | In English

Hoidontarpeen arvion tai tutkimuksen perusteella sinulle voidaan tarjota palveluseteliä vaihtoehtona Helsingin kaupungin omassa toiminnassa järjestettävälle suun terveydenhoidolle. Palvelusetelillä sinun on mahdollista itse valita hammaslääkäri ja vastaanotto Helsingin kaupungin palvelusetelitoimintaan hyväksymistä tuottajista.

Tiedot hammaslääkäreistä ja vastaanotoista ovat palse.fi-sivustolla, jolla voit vertailla myös palveluntuottajien hintoja, sijaintia ja hoitoon pääsyaikoja. Kun kirjaudut sisään pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella, saat palvelusetelisi tiedot näkyviin.


Palvelusetelihoidon kustannukset

Palvelusetelin arvo kattaa osan hoitokustannuksista, omavastuuosuuden maksat itse suoraan palveluntuottajahammaslääkärille.

Palveluntuottajien omavastuuosuudet näet hammaslääkärien hintavertailusta, kun olet sisäänkirjautunut palse.fi-sivustolle. Palveluntuottajahammaslääkäreiden omavastuuosuuksien hinnat vaihtelevat Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon kanssa sovituissa rajoissa.

Maksamasi omavastuuosuus voi olla pienempi, yhtä suuri tai suurempi kuin, mitä maksaisit vastaavasta hoidosta kaupungin omassa hammashoitolassa.

Suun terveydenhuollon toimenpidelaskuri

Maksamastasi omavastuuosuudesta ei voi saada Kela-korvausta. Omavastuuosuus voidaan huomioida perustoimeentulotuen muuna perusmenona tapauskohtaisesti, mutta vain terveyskeskuksen asiakasmaksun verran. Mahdollinen ylimenevä osa jää toimeentulotukea saavan asiakkaan itse maksettavaksi.

Mikäli hoitosuunnitelmasi sisältää proteesin tai purentakiskon, sinun tulee maksaa niiden valmistukseen liittyvät hammaslaboratoriokustannukset kokonaisuudessaan itse, kuten tapahtuisi myös kaupungin omassa hoidossa. Nämä kustannukset saattavat muodostaa huomattavan osan kokonaiskustannuksista.

Mahdollisista peruuttamattoman poisjäännin kustannuksista vastaat itse.

Potilasasiakirjatiedot palvelusetelillä toteutetusta hoidosta palveluntuottajahammaslääkäri lähettää Helsingin kaupungin suun terveydenhuoltoon, joka on potilasasiakirjatietojen rekisterinpitäjä.


Ajan varaaminen palvelusetelihoitoon

Saat tekstiviestillä tiedon, kun palvelusetelisi on valmis.

Huom! Kerro palveluntuottajalle hakeutuessasi ajanvarauksen yhteydessä, että sinulla on palveluseteli.

Kirjaudu palse.fi-sivustolle. Pääset kirjautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen kautta (Suomi.fi-tunnistautuminen) palvelusetelisi tietoihin ja pääset vertailemaan ja valitsemaan palveluntuottajahammaslääkärisi.

Varaa aika mieluiten heti, kun olet saanut tekstiviestin.

Palvelusetelisi on voimassa kuusi (6) kuukautta sen myöntämispäivästä


Kuka vastaa hoidosta?

Palvelusetelin saaneen asiakkaan ja palveluntuottajan välistä sopimussuhdetta koskevat kuluttajaoikeuden ja sopimusoikeuden säännökset. Mikäli asiakas on tyytymätön palvelusetelillä saamaansa hoitoon, asia on hänen ja häntä hoitaneen palvelusetelihammaslääkärin välinen asia.


Miten toimin, jos en halua käyttää saamaani palveluseteliä?

Mikäli et halua käyttää saamaasi palveluseteliä, sinun tulee olla yhteydessä kaupungin suun terveydenhuollon ajanvaraukseen (09 310 51400). Kaupunki järjestää silloin hoidon muulla tavalla. On mahdollista, että joudut odottamaan hoitoa hieman pidempään.

Keskitetyn ajanvarauksen yhteystiedotHelsingin kaupungin käytössä olevat palvelusetelityypit


Kokonaishoidon palveluseteli

Kokonaishoidon palvelusetelin asiakasohje (pdf)

Ensiavun jatkohoidon palvelusetelit

Ensiavun jatkohoidon palvelusetelin asiakasohje (pdf)

Lohkeamapalveluseteli

Lohkeamapalvelusetelin asiakasohje (pdf)

Tutkimus- ja hoitopalveluseteli

Tutkimus- ja hoitopalvelusetelin asiakasohje (pdf)

Henkilökohtaista opastusta palveluseteliasioista

Henkilökohtaista opastusta suun terveydenhuollon palveluseteliasioista saa seuraavista toimipisteistä:

Ruskeasuon hammashoitola, osoite Mannerheimintie 172, 4. krs, päivystyksen toimisto. Informaatiopiste on avoinna arkipäivinä maanantaina klo 8.30–11 ja 12–15.15 sekä tiistaista perjantaihin 8.30–11 ja 12–14.

Myllypuron terveysasema, Jauhokuja 4, 4. krs. Informaatiopiste on avoinna arkipäivinä maanantaina klo 8.30–11 ja 12–15.15.sekä tiistaista perjantaihin 8.30–11 ja 12–14.

Keskitetyn ajanvarauksen yhteystiedot

Hammashoito koronavirusaikana

Palvelun­tuottajille

Suun terveydenhuollon sähköinen palveluseteli05.06.2020 13:54