Suoraan sisältöön

Ikääntyneiden palveluasuminen

Ympärivuorokautisen palveluasumisen palveluseteli on tarkoitettu ikääntyneiden tai fyysisesti toimintarajoitteisten ympärivuorokautiseen palveluasumiseen. Palvelusetelillä kunta sitoutuu maksamaan yksityisen palvelukodin hoivan kustannuksista palvelusetelin suuruisen summan.

Palveluasumisen palveluseteli edellyttää, että asiakas täyttää ympärivuorokautiseen palveluasumisen pääsyn kriteerit eli heille on tehty palvelutarpeen arviointi ja siihen perustuva SAS-ratkaisu ympärivuorokautiseen hoitoon. Palvelusetelillä tuotettavan palveluasumisen tulee vastata vähintään sitä tasoa, jota vastaavalta kunnalliselta toiminnalta edellytetään.

Hoivakustannuksiksi katsotaan palvelumaksu ja perusmaksu. Palvelumaksu peritään hoidosta ja huolenpidosta. Perusmaksu kattaa yksikön yhteisiin tiloihin, valvontaan ja turvajärjestelyihin liittyviä kuluja. Muista kustannuksista asiakas huolehtii itse.

Ikääntyneiden palveluasumisen palvelusetelijärjestelmä vaihtuu

Helsingin kaupunki ottaa käyttöön asteittain kevään 2020 aikana uuden palvelusetelijärjestelmän (Palse). Ikääntyneiden palveluasumisen palvelusetelin osalta järjestelmä otetaan käyttöön 1.2.2020.

Sivusto ja ohjeet sijaitsevat verkko-osoitteessa: palse.fi

Palvelusetelijärjestelmän käyttö

  • Saatuasi päätöksen ja palvelusetelin, voit kirjautua Palse-järjestelmään palvelusetelin päätösnumerolla.
  • Kirjautumalla järjestelmään pääset katsomaan omia palveluseteleitäsi, tietojasi ja palvelutapahtumiasi.
  • Järjestelmän sivulta voit myös hakea, vertailla ja valita sopivan palveluntuottajan. Vertailu ei vaadi kirjautumista järjestelmään.
  • Ole itse yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla valitsemaasi palveluntuottajaan ja tee sopimus palvelusta.

Yli 65-vuotiaat saavat opastusta palvelusetelin hakemiseen Seniori-infon kautta p. 09 310 44556.
14.08.2020 11:11