Suoraan sisältöön

Ikääntyneiden henkilöiden päivätoiminta

Päivätoiminta on ennaltaehkäisevää ja kuntoutumista tukevaa toimintaa, jolla edistetään ikääntyneiden pääsääntöisesti 65 vuotta täyttäneiden helsinkiläisten toimintakykyä, henkistä vireyttä ja sosiaalisia suhteita.

Kun yli 65 vuotta täyttänyt henkilö haluaa osallistua päivätoimintaan, hänen tulee aina olla ensin yhteydessä Seniori-infoon p. 09 310 44 556.

Kun asiakas on saanut myönteisen päivätoimintapäätöksen, hän voi valita kaupungin tarjoaman päivätoimintapaikan vaihtoehtona päivätoiminnan palvelusetelipaikan. Ikääntyneiden päivätoiminnassa on käytössä kaksi palvelusetelivaihtoehtoa: Päivätoiminta ilman kuljetusta ja Päivätoiminta kuljetuksen kanssa. Palvelusetelillä tuotettavan päivätoiminnan tulee vastata vähintään sitä tasoa, jota vastaavalta kunnalliselta toiminnalta edellytetään.

Ikääntyneiden päivätoiminnan palvelusetelijärjestelmä vaihtuu

Helsingin kaupunki ottaa käyttöön asteittain kevään 2020 aikana uuden palvelusetelijärjestelmän (Palse). Ikääntyneiden päivätoiminnan palvelusetelin osalta järjestelmä otetaan käyttöön 1.2.2020.

Sivusto ja ohjeet sijaitsevat verkko-osoitteessa: palse.fi

Palvelusetelijärjestelmän käyttö

  • Saatuasi päätöksen ja palvelusetelin, voit kirjautua Palse-järjestelmään palvelusetelin päätösnumerolla.
  • Kirjautumalla järjestelmään pääset katsomaan omia palveluseteleitäsi, tietojasi ja palvelutapahtumiasi.
  • Järjestelmän sivulta voit myös hakea, vertailla ja valita sopivan palveluntuottajan. Vertailu ei vaadi kirjautumista järjestelmään.
  • Ole itse yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla valitsemaasi palveluntuottajaan ja tee sopimus palvelusta.

Lisätietoa Seniori-infon kautta p. 09 310 44556.14.08.2020 11:14