Suoraan sisältöön

EU:n Koronatodistus osoitteesta omakanta.fi

Näin saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta
Missä voin tulostaa EU:n koronatodistuksen?
Kenelle kirjastojen tulostuspisteet on tarkoitettu?
Saako todistuksen rokotuspisteeltä tai terveysasemalta?
Lasten ja nuorten EU:n koronatodistukset
Väliaikaisen henkilötunnuksen omaavan henkilön koronatodistus
Kelpaako todistus matkalla?

EU:n koronatodistus eli koronapassi löytyy Omakanta-palvelusta osoitteesta omakanta.fi. Pääset kirjautumaan Omakantaan pankkitunnuksillasi (suomi.fi-tunnistus). Tiedot siirtyvät esimerkiksi rokotuksen jälkeen Omakanta-palveluun viiveellä, tämä voi viedä joitain päiviä.

Sähköinen todistus omassa puhelimessa on riittävä kaikissa niissä palveluissa, esimerkiksi ravintoloissa ja liikuntapaikoissa, joissa koronapassia kysytään.

EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta:

 1. todistus koronarokotuksista
 2. todistus koronatestituloksesta
 3. todistus sairastetusta covid-19-taudista

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa rokotuksen saamisen jälkeen. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos olet saanut kaksi rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy.

Testitulostodistus päivittyy Omakantaan, kun testitulos on valmistunut. Omakannassa näkyy ensimmäisenä uusin testitulos.

Todistus sairastetusta koronavirustaudista tallentuu Omakantaan, kun sairastuminen on varmistettu positiivisella PCR-testituloksella. Pikatestin (antigeenitesti) tulos ei ole riittävä todiste sairastetusta koronavirustaudista. EU:n koronatodistus ei muodostu Omakantaan, jos koronavirustestin tulos on heikko positiivinen. Testituloksena voi tällöin lukea esimerkiksi ”jäljitä” tai ”raja-arvo”. 

Tietojen siirtymisessä Omakantaan voi olla muutaman päivän viive.

Näin saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta

Todistuksen saa Omakannasta noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
 3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”, ”Avaa testitulostodistus (pdf)” tai ”Avaa sairastamistodistus (pdf)”. Jos todistus on saatavilla, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
 4. Tallenna pdf-tiedosto laitteellesi tai tulosta se paperisena itsellesi valmiiksi. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä.

Toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.

EU:n koronatodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Missä voin tulostaa EU:n koronatodistuksen?

EU:n koronatodistuksen voi tulostaa neljässä tulostuspisteessä.

Tulostuspisteet sijaitsevat

 • Kannelmäen kirjastossa (Klaneettitie 5)
 • keskustakirjasto Oodissa (Töölönlahdenkatu 4)
 • Kulttuurikeskus Stoassa (Turunlinnantie 1)
 • Malmin kirjastossa (Ala-Malmin tori 1)

Tulostuspisteet ovat auki ma, ke, pe klo 8–16 ja ti, to klo 10–18. Korjatut todistukset saattavat näkyä Omakannassa viiveellä.

Kenelle kirjastojen tulostuspisteet on tarkoitettu?

EU:n koronatodistusten eli koronapassien tulostuspalvelu on Helsingissä tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia tai joilla on puutteita Omakannan koronatodistuksissa. Korjatut todistukset saattavat näkyä Omakannassa viiveellä.

Kun asioit pisteellä sinulla pitää olla mukanasi Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Jos asioit lapsesi puolesta, hänen täytyy olla mukana.

Ulkomailla annetuista rokotuksista ei ole tällä hetkellä vielä mahdollisuutta Helsingissä tulostaa EU-koronatodistuksia.

Jos sinulla on verkkopankkitunnukset ja tietosi ovat Omakannassa oikein, voit käydä tulostamassa paperisen koronatodistuksen omatoimisesti missä tahansa Helsingin kirjastoista. Tarvittaessa kirjaston henkilökunta auttaa tulostamisessa.

Saako todistuksen rokotuspisteeltä tai terveysasemalta?

Helsingin rokotuspisteillä ei voi enää asioida koronatodistuksiin liittyvissä asioissa. Todistuksia ei myöskään saa terveysasemilta.

Lasten ja nuorten EU:n koronatodistukset

Alle 10-vuotiaan huoltaja näkee ja voi tulostaa tai ladata EU:n koronatodistuksen Omakannasta (kanta.fi).

Yli 10-vuotias saa itse ladattua tai tulostettua korontodistuksen Omakannasta, jos hänellä on käytössään vahvan tunnistautumisen mahdollisuus, esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Yli 10-vuotiaan alaikäisen huoltaja ei tällä hetkellä näe eikä voi ladata tai tulostaa lapsen/nuoren koronatodistusta Omakannasta.

Jos yli 10-vuotias lapsi tai nuori tarvitsee koronatodistuksen eikä hän voi itse sitä ladata tai tulostaa Omakannasta, todistuksen voi hakea Helsingin neljältä tulostuspisteeltä ilman ajanvarausta.

Tulostuspisteet sijaitsevat Itäkeskuksen kirjastossa, Kannelmäen kirjastossa, keskustakirjasto Oodissa ja Malmin kirjastossa. Huomaathan, että lapsen tai nuoren pitää itse asioida tulostuspisteellä. Huoltaja ei voi yksin hakea EU:n koronatodistusta. Huoltaja ei voi saada todistusta myöskään valtakirjalla.

Väliaikaisen henkilötunnuksen omaavan henkilön koronatodistus

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, mutta sinulla on tilapäinen yksilöintitunnus, sinulle voidaan tulostaa EU:n koronatodistus Helsingin tulostuspisteellä. Saat koronatodistuksen tulostuspisteeltä, jos olet saanut rokotuksen Helsingissä tai olet käynyt testissä kaupungin näytteenottopaikassa.

Kelpaako todistus matkalla?

Jokaisella maalla on omat todistusvaatimuksensa matkustajille. Tarkista kohdemaan todistusvaatimukset ennen matkaa. Katso Euroopan unionin verkkosivulta, millaisia rokotustodistuksia eri EU-maat vaativat.

Lisätietoja
18.01.2022 10:17