Suoraan sisältöön

EU:n koronatodistuksen saa Omakannasta

Näin saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta
Jos todistukset eivät näy Omakannassa
Jos et pysty käyttämään Omakantaa, todistuksen voi hakea rokotuspisteeltä
Lasten ja nuorten EU:n koronatodistukset
Väliaikaisen henkilötunnuksen omaavan henkilön koronatodistus
Kelpaako todistus matkalla?

EU:n koronatodistuksen saa kätevästi Omakanta-palvelusta. Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta:

  1. todistus koronarokotuksesta
  2. todistus koronatestituloksesta
  3. todistus sairastetusta koronavirustaudista

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa rokotuksen saamisen jälkeen. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Jos olet saanut kaksi rokotusta, vain jälkimmäisen rokoteannoksen valmistenimi näkyy.

Testitulostodistus päivittyy Omakantaan, kun testitulos on valmistunut. Omakannassa näkyy ensimmäisenä uusin testitulos.

Todistus sairastetusta koronavirustaudista tallentuu Omakantaan, kun sairastuminen on varmistettu positiivisella PCR-testituloksella. Pikatestin (antigeenitesti) tulos ei ole riittävä todiste sairastetusta koronavirustaudista.

Yllä olevat tiedot siirtyvät Omakanta-palveluun noin viidessä päivässä.

Näin saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta

Todistuksen saa Omakannasta noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”, ”Avaa testitulostodistus (pdf)” tai ”Avaa sairastamistodistus (pdf)”. Jos todistus on saatavilla, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Tallenna pdf-tiedosto laitteellesi tai tulosta se itsellesi valmiiksi. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä.

Toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.

EU:n koronatodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Jos todistukset eivät näy Omakannassa

  • Jos koronarokotukset eivät näy Omakannassa, ota yhteyttä rokotteen antaneeseen tahoon. Jos olet saanut rokotuksen Helsingin rokotuspisteellä, mene käymään rokotuspisteellä. He selvittävät, miksi rokotuksesi ei näy Omakannassa.
  • Jos olet käynyt koronatestissä yksityissektorilla eikä testitulos näy Omakannassa, ota yhteyttä testin ottaneeseen paikkaan.
  • Muissa tilanteissa, joissa todistukset eivät näy Omakannassa, mene käymään Helsingin rokotuspisteillä.

Jos et pysty käyttämään Omakantaa, todistuksen voi hakea rokotuspisteeltä

EU:n koronatodistus voidaan tulostaa rokotuspisteellä henkilöllisyystodistusta tai Kela-korttia vastaan. Todistus tulostetaan rokotuspisteellä vain siinä tapauksessa, jos sen tulostaminen tai tallentaminen omalle laitteelle Omakannasta ei ole muulla tavoin mahdollista.

Koronatodistuksen tulostamiseen ei tarvita ajanvarausta. Paras ajankohta hakea todistus on arkisin kello 12–15.

Terveysasemilta ei saa EU:n koronatodistusta eikä sitä voi tilata puhelimitse.

Lasten ja nuorten EU:n koronatodistukset

Alle 10-vuotiaan huoltaja näkee ja voi tulostaa tai ladata EU:n koronatodistuksen Omakannasta (kanta.fi).

Yli 10-vuotias saa itse ladattua tai tulostettua korontodistuksen Omakannasta, jos hänellä on käytössään vahvan tunnistautumisen mahdollisuus, esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Yli 10-vuotiaan alaikäisen huoltaja ei tällä hetkellä näe eikä voi ladata tai tulostaa lapsen/nuoren koronatodistusta Omakannasta.

Jos yli 10-vuotias lapsi tai nuori tarvitsee koronatodistuksen, eikä hän voi itse sitä ladata tai tulostaa Omakannasta, todistuksen voi hakea Helsingin neljältä rokotuspisteiltä ilman ajanvarausta. Rokotuspisteet sijaitsevat Myllypurossa, Malmilla, Jätkäsaaressa ja Messukeskuksessa. Huomaathan, että lapsen tai nuoren pitää itse asioida rokotuspisteellä. Huoltaja ei voi yksin hakea EU:n koronatodistusta.

Väliaikaisen henkilötunnuksen omaavan henkilön koronatodistus

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, mutta sinulla on tilapäinen yksilöintitunnus, sinulle voidaan tulostaa EU:n koronatodistus Helsingin neljällä rokotuspisteellä. Saat koronatodistuksen rokotuspisteeltä, jos olet saanut rokotuksen Helsingissä tai olet käynyt testissä kaupungin näytteenottopaikassa.

Lisätietoja: EU-koronatodistus saatavilla terveydenhuollosta myös henkilöille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta

Kelpaako todistus matkalla?

Jokaisella maalla on omat todistusvaatimuksensa matkustajille. Tarkista kohdemaan todistusvaatimukset ennen matkaa. Katso Euroopan unionin verkkosivulta, millaisia rokotustodistuksia eri EU-maat vaativat.

Lisätietoja

Koronatodistus: UKK (thl.fi)

Koronatodistus (kanta.fi)10.09.2021 12:49