Suoraan sisältöön

Mistä saan rokotustodistuksen?

Rokotustodistus saatavissa Omakannasta

Kansallinen rokotustodistus on saatavissa Omakannasta 26.5. alkaen. Kaikilla rokotetuilla ei ole vielä tietoja Omakannassa, sillä osa rokotustiedoista on vielä siirtymättä. Helsinkiläisten rokotustiedoista tällä hetkellä noin 70 prosenttia on Omakannassa.

Kansallinen koronarokotustodistus sisältää tiedon henkilön saamista koronarokotuksista. Todistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta.

Kansallinen rokotustodistus käy matkustamiseen ja siihenkin ainoastaan, jos kohdemaa kansallisen todistuksen hyväksyy. Matkustamista tulee kuitenkin vielä välttää. Jos todistusta ei vielä Omakannasta löydy, kannattaa rauhassa odottaa tietojen siirtymistä.

Touko-kesäkuussa tiedot tulevat näkyviin suurelle osalle rokotetuista viiveellä, koska rokotustietoja korjataan eri tietojärjestelmiin takautuvasti. Jatkossa koronarokotustodistus on saatavilla Omakannassa viiden vuorokauden kuluessa rokotuksesta.

Terveysasemilta rokotustodistusta ei saa eikä sitä voi tilata puhelimitse. Rokotustiedot voi saada pyytämällä ne Helsingin rokotuspisteistä. Rokotuspisteestä saatavat tiedot eivät ole sama kuin kansallinen rokotustodistus. Rokotuksista voi saada erillisen todistuksen.

Näin saat rokotustodistuksen Omakannasta

Todistuksen saa Omakannasta noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

Kansallisen koronarokotustodistuksen saa ainoastaan Omakannasta, josta sen voi esittää sähköisesti tai itse tulostaa paperiseksi versioksi. Lisäksi toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.

Kansallisessa koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoja

Koronatodistus: UKK (thl.fi)

Lue lisää Omakannan käytöstä: Omakannan verkkokoulu (kanta.fi)
08.06.2021 11:18