Suoraan sisältöön

EU:n koronatodistus osoitteesta omakanta.fi

Näin saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta
Missä voin tulostaa EU:n koronatodistuksen?
Kenelle tulostuspisteet on tarkoitettu?
Lasten ja nuorten EU:n koronatodistukset
Väliaikaisen henkilötunnuksen omaavan henkilön koronatodistus
Kelpaako todistus matkalla?

EU:n koronatodistus löytyy Omakanta-palvelusta osoitteesta omakanta.fi. Pääset kirjautumaan Omakantaan pankkitunnuksillasi. Tiedot siirtyvät esimerkiksi rokotuksen jälkeen Omakanta-palveluun viiveellä, tämä voi viedä joitain päiviä.

EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta:

 1. todistus koronarokotuksista
 2. todistus koronatestituloksesta
 3. todistus sairastetusta koronavirustaudista

Todistus koronarokotuksista

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa rokotuksen saamisen jälkeen. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä annosten määrä. Jos olet saanut kaksi rokoteannosta, vain jälkimmäisen annoksen valmistenimi näkyy. 

EU:n koronarokotustodistus on toistaiseksi voimassa alle 18-vuotiailla, jotka ovat saaneet kaksi rokoteannosta. Täysi-ikäisten rokotustodistukset vanhenevat 270 päivän (noin 9 kk:n) päästä viimeisen rokotteen saamisen jälkeen. Kolmannen rokotteen jälkeen rokotustodistuksen voimassaoloa ei toistaiseksi rajoiteta.

Todistus koronatestituloksesta

Testitulostodistus päivittyy Omakantaan, kun testitulos on valmistunut. Omakannassa näkyy ensimmäisenä uusin testitulos.

Todistus sairastetusta koronavirustaudista

Todistus sairastetusta taudista tallentuu Omakantaan, kun sairastuminen on varmistettu positiivisella PCR-testituloksella. Pikatestin (antigeenitesti) tulos ei ole riittävä todiste sairastetusta taudista. EU:n koronatodistus ei muodostu Omakantaan, jos koronavirustestin tulos on heikko positiivinen. Testituloksena voi tällöin lukea esimerkiksi ”jäljitä” tai ”raja-arvo”.  

Todistuksen voimassaolo alkaa 11 päivän päästä ja päättyy 180 päivän kuluttua testituloksesta. Tietojen siirtymisessä Omakantaan voi olla muutaman päivän viive.

Näin saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta

 1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta tunnistusvälineellä, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 2. Valitse vasemman reunan valikosta Koronatodistus. Löydät linkin osioon myös Omakannan etusivulta.
 3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”, ”Avaa testitulostodistus (pdf)” tai ”Avaa sairastamistodistus (pdf)”. Jos todistus on saatavilla, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
 4. Tallenna pdf-tiedosto laitteellesi tai tulosta se paperisena itsellesi valmiiksi. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä.

Toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.

EU:n koronatodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Huom. Ulkomailla rokotetut ja ulkomailla positiivisen koronatestituloksen saaneet saavat todistuksen Kalasataman tulostuspisteessä.

Missä voin tulostaa EU:n koronatodistuksen?

EU:n koronatodistuksen voi tulostaa itse esimerkiksi kotona tai kirjastoissa. Mikäli ei pääse kirjautumaan Omakantaan, todistuksen voi käydä tulostamassa terveysasemilla. 

Jos todistuksessa on puutteita, voi käydä hakemassa todistuksen Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen (Työpajankatu 14 A) aulan tulostuspisteestä ma-pe klo 8–16.

Kenelle Kalasataman tulostuspiste on tarkoitettu?

EU:n koronatodistusten tulostuspalvelu on tarkoitettu helsinkiläisille, joilla on puutteita Omakannan koronatodistuksissa tai jotka ovat saaneet rokotteen tai positiivisen laboratoriotestin tuloksen sairastetusta taudista ulkomailla. 

Kun asioit pisteellä sinulla pitää olla mukanasi Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Jos asioit lapsesi puolesta, hänen täytyy olla mukana.

Jos olet saanut rokotuksen ulkomailla, sinulla pitää lisäksi olla mukana

 • Todistus pitkäaikaisesta oleskelusta Helsingissä (oleskelulupa tai vastaava)
 • Virallinen rokotustodistus maasta, jossa olet saanut rokotteet. Todistuksen pitää sisältää seuraavat tiedot:
  • rokotetun henkilön nimi ja syntymäaika
  • annettu rokote ja annosten määrä
  • todistuksen antopaikka ja päiväys
  • rokottajan allekirjoitus ja leima tai muu vastaava vahvistus

Rokotustodistuksen on oltava suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen. Mikäli rokotustodistus on muulla kielellä, täytyy olla mukana myös todistuksen virallinen käännös. Rokotustodistus voidaan myöntää vain rokotevalmisteista, joille Euroopan komissio on myöntänyt myyntiluvan, tai jotka ovat WHO:n hätäkäyttölistalla. 

Jos sinulla on ulkomailla saatu positiivinen laboratoriotestin tulos sairastetusta taudista, sinulla pitää lisäksi olla mukana

 • Todistus pitkäaikaisesta oleskelusta Helsingissä (oleskelulupa tai vastaava)
 • Virallinen testitodistus maasta, jossa testi on otettu. Todistuksen pitää sisältää seuraavat tiedot:
  • testatun henkilön nimi ja syntymäaika
  • tehty testi ja tekopäivä (testin tulee olla tehty 180 vuorokauden sisällä)
  • todistuksen antopaikka ja päiväys
  • testin näytteenottopaikan tai analyysilaboratorion leima tai muu vastaava vahvistus
  • todistuksen tai sen oikeaksi todistetun käännöksen on oltava suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen

Jos sinulla on verkkopankkitunnukset ja tietosi ovat Omakannassa oikein, voit tulostaa koronatodistuksen omatoimisesti kirjastoissa. Tarvittaessa kirjaston henkilökunta auttaa.

Lasten ja nuorten EU:n koronatodistukset

Alle 10-vuotiaan huoltaja näkee ja voi tulostaa tai ladata EU:n koronatodistuksen Omakannasta (kanta.fi).

Yli 10-vuotias saa itse ladattua tai tulostettua korontodistuksen Omakannasta, jos hänellä on vahvan tunnistautumisen mahdollisuus, esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Yli 10-vuotiaan alaikäisen huoltaja ei näe eikä voi ladata tai tulostaa lapsen/nuoren koronatodistusta Omakannasta.

Jos yli 10-vuotias lapsi tai nuori tarvitsee koronatodistuksen eikä hän voi itse sitä ladata tai tulostaa Omakannasta, todistuksen voi hakea Kalasataman tulostuspisteeltä ilman ajanvarausta.

Huomaathan, että lapsen tai nuoren pitää itse asioida tulostuspisteellä. Huoltaja ei voi yksin hakea EU:n koronatodistusta. Huoltaja ei voi saada todistusta myöskään valtakirjalla.

Väliaikaisen henkilötunnuksen omaavan henkilön koronatodistus

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, mutta on tilapäinen yksilöintitunnus, sinulle voidaan tulostaa EU:n koronatodistus tulostuspisteellä. Saat koronatodistuksen tulostuspisteeltä, jos olet saanut rokotuksen Helsingissä tai olet käynyt testissä kaupungin näytteenottopaikassa.

Kelpaako todistus matkalla?

Jokaisella maalla on omat todistusvaatimuksensa matkustajille. Tarkista maan vaatimukset ennen matkaa. Katso Euroopan unionin verkkosivulta, millaisia todistuksia EU-maat vaativat.

Lisätietoja
20.02.2023 14:12