Suoraan sisältöön

Kokeilu- ja kehittämisyhteistyö yritysten ja innovaatio-organisaatioiden kanssa

Sosiaali- ja terveystoimiala avaa toimintojaan terveys- ja hyvinvointiteknologiayrityksille sekä innovaatio-organisaatioille kehitys- ja kokeiluympäristöksi, kuten Helsingin kaupunki yleisestikin.

Kokeilu- ja kehittämisalustatoiminnalla haluamme tarjota terveys- ja hyvinvointialan ratkaisujen kehittäjille mahdollisuutta perehtyä toimialamme tarpeisiin, yhteistyössä ammattilaistemme ja asiakkaidemme kanssa, normaalissa päivittäisessä työssämme.

  • Kalasatamassa vuoden 2018 alussa avautuva terveys- ja hyvinvointikeskus on yksi keskeisiä yritysyhteistyön kehitys- ja kokeilualustoja. Kumppaninamme Kalasatamassa toimii Fiksu Kalasatama-hanke, joka tuo työskentelyyn mukaan asukas- ja muut toimijaverkostot sekä yhteiskehittämisosaamistaan.
  • Uusien tuotteiden ja teknisten ratkaisujen testaamisessa ja käyttöönotossa on mukana myös Kustaankartanon monipuolinen palvelukeskus, joka tarjoaa ikäihmisille vanhainkoti-, päivätoiminta- ja palvelukeskuspalveluja. Toiminnassa painottuvat vanhustyön ja gerontologisen hoidon kehittäminen sekä teknologian hyödyntäminen.

Toimialallamme on myös muita mahdollisia kehitys- ja kokeiluympäristöjä. Valitsemme yhteistyökumppanimme ja kohteen tapauskohtaisesti.  

Julkaisemme kohdennettuja tietopyyntöjä sekä markkinakartoituksia ja järjestämme yrityspäiviä, joissa yrityksillä on mahdollisuus esittäytyä asiantuntijoillemme. Lisäksi järjestämme avoimia tarjouskilpailuja, kuten Fiksu Kalastama -hankkeen kanssa toteutetut Nopeiden Kokeilujen tarjouskierrokset.

Sosiaali- ja terveystoimialan tärkein tehtävä on tarjota hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille, siksi myös kehitys- ja kokeilualustatoiminta on tarvelähtöistä ja sen toteutus riippuu käytettävissä olevista henkilöstöresursseista.

Kokeilu- ja kehittämisalustan tarkoitus on auttaa yritysten tuotekehitystyötä. Sosiaali- ja terveystoimialan hankinnat kulkevat erikseen, normaalien hankintakäytäntöjen kautta.

Lisätietoa lääketutkimusyhteistyöstä

Yhteistyö on osa Health Capital Helsinki -allianssia

Life science- ja terveysteknologia-alan Health Capital Helsinki on Helsingin kaupungin, Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja HUSin muodostama allianssi, joka kehittää tutkimukseen pohjautuvaa innovaatio- ja liiketoimintaympäristöä. Päämääränä on tehdä pääkaupunkiseutu ja Suomi tunnetuksi ja Pohjoismaiden parhaaksi paikaksi tehdä tutkimusta, kehitystä ja liiketoimintaa.

Lisätietoa: http://www.healthcapitalhelsinki.fi/

Kiinnostuitko kehittämis- ja kokeiluyhteistyöstä?

Lisätietoa

- yritysasiamies Sanna Hartman, p. 09 310 37978, sanna.hartman@hel.fi