Suoraan sisältöön

Sähköinen asiointi

Sosiaali- ja terveystoimen asiakkaana ja potilaana voit käyttää sähköistä asiointia terveyspalveluissa sekä ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen hakemisessa. Voit myös varata ajan lastenvalvojalle sähköisesti.

Huhtikuun 24. päivästä lähtien voit käyttää Maisa-asiakasportaalia sähköiseen asiointiin muun muassa terveyspalveluissa, hammashoidossa, neuvoloissa sekä iäkkäiden palveluissa.

Ota Maisa käyttöön!


Sosiaali- ja terveyspalvelut sähköisesti mukanasi

Maisa on uusi sähköisen asioinnin kanava Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille.

Tutustu Maisaan verkossa osoitteessa www.maisa.fi tai lataa maksuton Maisa-mobiilisovellus puhelimeesi iOS- tai Android-sovelluskaupasta.

Huom! Ammattilaiset vastaavat tavallisesti Maisan kautta lähettämääsi viestiin viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa. Tällä hetkellä (syksyllä 2021) vastaukset viipyvät normaalia pidempään. Älä lähetä uutta viestiä samasta asiasta.

Lue lisää Maisasta


Etäkäynti ja etävastaanotto

Etäkäynnillä tai etävastaanotolla tarkoitetaan videopuhelua, joka korvaa perinteisen tapaamisen kasvokkain, yleensä asiakkaan käynnin ammattilaisen luona. Videopuhelut soveltuvat voinnin seurantaan, kontrollikäynneille ja tilanteisiin, missä ei tarvita fyysistä tutkimista.

Etäkäynnin toteutuksesta sovitaan aina ennakkoon. Saat tiedot etäkäynnistä ja ohjeet siihen liittymiseen asiaasi hoitavasta yksiköstä tai palvelusta.

Etävastaanotto ja etäkäynti: asiakkaan ohje

Omakanta-palvelu

Valtakunnallinen Omakanta-palvelu on osoitteessa www.omakanta.fi. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankki- tai mobiilitunnuksin tai sähköisellä henkilökortilla. Omakannasta löydät tiedot sähköisistä resepteistäsi. Voit myös pyytää eReseptin uusintaa Omakannan kautta. Lisäksi näet lääkäreiden ja hoitajien tekemiä sairauskertomustekstejä.

Hoitoosi liittyvät tiedot ja laboratoriotuloksesi näkyvät Omakannassa yleensä viikon sisällä.

Huomioi kuitenkin, että Omakannasta et välttämättä vielä näe kaikkia tietojasi eri terveyspalveluista. Helsingin kaupungin terveystoimi liittyi palveluun 26.11.2014, ja palvelusta pitäisi löytyä sen jälkeen syntyneet merkinnät. Muut terveyspalveluja tuottavat tahot (toiset kunnat, HUS, yksityiset lääkäriasemat) liittyvät (tai ovat liittyneet) tähän valtakunnalliseen palveluun omien aikataulujensa mukaisesti.

Toimeentulotuen hakeminen sähköisesti

Voit hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea Helsingin kaupungilta sähköisesti.

Perustoimeentulotukea haetaan Kelasta:
Toimeentulotuen haku Kelasta23.04.2021 12:42