Suoraan sisältöön

Virtuaalilasit päähän ja ohjaimet käteen


Näet ympärilläsi ruskean sohvan, keltakuvioiset tapetit, siistin kirjahyllyn ja vanhoja valokuvia. Ruskeassa nojatuolissa keskellä huonetta istuu vanhempi rouva, joka on hyvin hiljainen. Havainnoituasi hetken tilannetta huomaat, että rouvalla on kuumetta ja hänen sykkeensä on hieman nopea. Miten toimit?

Kyseessä ei ole mielikuvitusleikki, vaan uusi virtuaalimaailmassa toteutettava koulutus, jossa kotihoidon, seniorikeskusten ja palvelutalojen työntekijät pääsevät testaamaan taitojaan ja harjoittelemaan päivystystilanteen hoitamista virtuaalimaailmassa.

"Koulutettava hoitaja saa virtuaalilasit ja ohjaimet, joiden avulla hän voi tehdä erilaisia mittauksia ja liikkua asiakkaan olohuoneessa. Hoitaja joutuu pitkin matkaa miettimään, miten hänen tulee toimia. Tilanne on hyvin todentuntuinen", sairaanhoitaja ja Pätijä-hankkeen projektityöntekijä Jussi-Pekka Partanen kertoo.

 "Virtuaalilaseilla saadaan aikaan aito hoitoympäristö, jolloin opeteltavat asiat jäävät paremmin muistiin. Laitetta oli helppo oppia käyttämään, vaikka minulla ei ole pelaamisesta mitään kokemusta", koulutukseen osallistunut sairaanhoitaja Outi Mikkola kertoo.

Virtuaalikoulutuskokeilu on osa Pätijä-hanketta, jonka tavoitteena on kehittää hoitajien päivystystilanteiden osaamista. Koulutus on toteutettu yhdessä Kustannus Oy Duodecimin kanssa. Virtuaalilasit toimitti Palvelukeskus Helsinki.

"Meidän kotihoidon ja palvelutalojen asiakkaiden ensihoitohälytyksistä noin 30 prosenttia on todettu olevan tarpeettomia. Näissä tilanteissa vanhuksen hoito olisi voitu toteuttaa kotona. Koulutukset ovat yksi konkreettinen keino parantaa hoitotyön toiminnan laatua ja vähentää vanhusten tarpeettomia ensihoitohälytyksiä ja päivystyskäyntejä", Pätijä-hankkeen projektipäällikkö Tuula Lahti taustoittaa.

"Virtuaalimaailmassa hoitajat voivat turvallisesti harjoitella erilaisia ja yllättäviäkin päivystystilanteita", Lahti jatkaa.

 

Koulutuksessa hoitaja laittaa virtuaalilasit päähänsä ja ottaa ohjaimet käsiinsä.

Uusi koulutusmalli saa kiitosta osallistujilta 

Lähes kaikki virtuaalikoulutukseen osallistuneet ovat antaneet uudesta koulutuksesta hyvää palautetta.

 "Etenkin sellaiset hoitajat, jotka eivät ole joutuneet tekemisiin päivystyksellisten tilanteiden kanssa niin usein, ovat kiitelleet koulutusta. He ovat sanoneet, että saivat koulutuksesta lisää varmuutta tekemiseensä. Ja onhan tämä tosi uutta ja erilaista", Partanen kertoo.

Samaa mieltä on myös koulutukseen osallistunut sairaanhoitaja Outi Mikkola.

"Minulla oli jonkinlainen käsitys koulutuksessa läpikäytävästä NEWS-pisteytyksestä, mutta olin hieman arkaillut sen käyttöä. Nyt opin, että sitä on helppo käyttää ja siitä on ehdottomasti apua, kun selvitetään asiakkaan vointia."

Moni koulutukseen osallistujista toivoo, että uutta mallia hyödynnettäisiin jatkossa entistä monipuolisemmin.

"Virtuaaliopetusympäristö avaa monia mahdollisuuksia. Aloin jo miettiä, kuinka hienoa olisi, jos saisimme kotihoitoon taloittain tällaiset perehdyttämisen välineet. Aihealueita riittää haavanhoidosta katetrointiin. Yleensäkin sairaanhoidolliset toimenpiteet voitaisiin perehdyttää virtuaalisesti ja tämä olisi loistava tapa opastaa myös harjoittelijoita", kotihoitopäällikkö Tia Leppäaho pohtii.

"Tällaiset uudet innovaatiot ovat myös meidän rekrytointivaltti. Olemme edelläkävijänä kokeilemassa ja kehittämässä erilaisia koulutusmahdollisuuksia", Leppäaho jatkaa.

Myös Lahti ja Partanen ovat samoilla linjoilla.

"Näemme, että vastaavanlaisia virtuaalikoulutuksia voitaisiin tulevaisuudessa luoda muihinkin oppimistarpeisiin. Koulutuksia on helppo toteuttaa eri toimipisteissä ja työntekijät voivat harjoitella joustavasti työn ohessa", Lahti ja Partanen pohtivat.

Koulutusten jatkoa arvioidaan loppuvuodesta – mukaan koulutuksiin mahtuu vielä

Virtuaalikoulutuksia järjestetään tällä hetkellä neljässä eri paikassa ympäri kaupunkia. Koulutuksiin voivat osallistua kaikki kotihoidon, seniorikeskusten ja palvelutalojen työntekijät. Koulutuspilotti kestää lokakuun puoliväliin saakka.

"Pilottijakson jälkeen arvioimme kokeilun onnistumista ja keskustelemme virtuaalikoulutuksen jatkosta. Kovasti toivoisimme, että koulutukset saavat jatkoa, sillä se on helppo ja nopea tapa harjoitella erilaisia tilanteita. Oppimisen kannalta on tärkeää, että työntekijä voi harjoitella käytännössä itselleen uusia asioita ja hoitotilanteita. Pelkästään luento-opetus ei riitä näissä tilanteissa", Lahti pohtii.

"Pilotti on jo nyt onnistunut meidän mielestämme todella hyvin ja on hienoa, että Helsinki on ottanut edelläkävijän roolin virtuaalikoulutuksissa", Lahti ja Partanen iloitsevat.

"Koulutukseen mahtuu vielä hyvin mukaan. Kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan! Lisätietoa voi kysyä omalta esihenkilöltä", Jussi vinkkaa.