Suoraan sisältöön

Olemme nyt sosiaali- ja terveystoimi

Helsingin kaupungin tunnus: Helsinki Helsingfors.

Virastot jäivät historiaan, kun Helsinki siirtyi uuteen johtamisjärjestelmään ja organisaatioon kesäkuun alussa. Sosiaali- ja terveysvirasto on nyt nimeltään sosiaali- ja terveystoimiala. Samalla uudistui kaupungin visuaalinen ilme ja tämän uutiskirjeen ulkoasu. 

 Uudistuksessa kaupungin noin kolmekymmentä virastoa koottiin neljään toimialaan: kasvatus ja koulutus, kaupunkiympäristö, kulttuuri ja vapaa-aika sekä sosiaali- ja terveystoimi.

Toimialauudistus ei suoraan näy sosiaali- ja terveyspalveluissa asiakkaille, vaikka uudistuksessa halutaankin esimerkiksi tehostaa hallintoa ja säästää näin helsinkiläisten veroeuroja.

Suurimmat muutokset meillä tehtiin jo vuonna 2013 sosiaaliviraston ja terveyskeskuksen yhdistyessä. Nyt sosiaali- ja terveystoimessa isoin muutos oli hallinnon yhdistäminen muiden toimialojen tapaan yhdeksi kokonaisuudeksi.

Kaupunkia johtaa nyt pormestari ja neljä apulaispormestaria. He ovat päätoimisia luottamushenkilöitä. Sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestarina toimii Sanna Vesikansa.

Uusi sosiaali- ja terveyslautakunta alkaa kokoontua 20.6. alkaen. 

Helsinki uusi myös ilmeensä kuten myös tämä uutiskirje

Jatkossa Helsinki haluaa olla visuaalisesti yhtenäinen ja tunnistettava.

Helsingin kaupungin tunnus: Helsinki

Kaupungin uuden tunnuksen muodostaa kehyksen sisään sijoitettu sana Helsinki (kuvassa). Perinteinen vaakuna säilyy ja sitä käytetään juhlallisissa yhteyksissä.

Visuaalisen ilmeen värit ovat kaupunkilaisille tuttuja. Ne ovat samoja kuin esimerkiksi Helsingin vaakunassa, tuomiokirkon kupolissa, ratikoissa, Suomenlinnassa ja Hakaniemen kauppahallin tiiliseinässä. Värejä on yhteensä 14.

Myös sosiaali- terveystoimi noudattaa kaupungin uutta ilmettä, joka näkyy myös tämän Stadin SoTe –uutiskirjeen uutena ulkoasuna.

Lue lisää

teksti JJS, MS ja kaupungin internetuutiset