Suoraan sisältöön

Yhdessä influenssaa vastaan - rokotukset helsinkiläisille alkavat marraskuussa

Kuvassa piirretty influenssavirus

Maksuton influenssarokotus annetaan riskiryhmiin kuuluville ilman ajanvarausta rokotuspisteissä 5.−9. marraskuuta, maanantaista torstaihin kello 8.30−18.00 ja perjantaina kello 8.30−15.00.

Viime syksyn suuren kävijämäärän vuoksi Kampin rokotuspiste siirtyy väljempiin tiloihin Töölön kisahalliin. Muut rokotuspisteet ovat edelleen Kustaankartano Oulunkylässä, Liikuntamylly Myllypurossa ja Hopeatien palvelutalo Pohjois-Haagassa.

Influenssarokotukset ovat maksuttomia 65-vuotta täyttäneille, sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille, raskaana oleville ja lapsille 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin sekä varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuville.

Raskaana olevat äidit ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin saavat influenssarokotuksen neuvolakäynnin yhteydessä tai avoimesta neuvolasta ilman ajanvarausta, arkisin 5.–16. marraskuuta. Neuvolakohtaiset rokotusajat löytyvät verkosta influenssarokotus.hel.fi  

Jos asiakkaan on vaikea päästä rokotuspisteeseen, hän voi rokotusviikon jälkeen varata ajan sähköisesti  tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Hannele Kotilainen suosittelee influenssarokotuksen ottamista vuosittain.

"Influenssarokotus suojaa ennen kaikkea perussairaita ihmisiä, jotka sairastavat diabetesta, sydänsairautta, keuhkosairautta, kroonista maksa- tai munuaissairautta tai kroonista neurologista sairautta sekä syöpäpotilaita."

"Rokotus suojaa myös hyvin ikäihmisiä (yli 65-vuotiaat) sekä potilaita, jotka saavat vastustuskykyä heikentävää hoitoa. Näiden riskiryhmien suojausta tehostetaan antamalla rokote myös heidän lähipiirilleen", kertoo Hannele Kotilainen.

Rokotukset muille ryhmille

Koululaiset saavat influenssarokotuksen kouluterveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Vanhempien tulee varata rokotusaika koulun terveydenhoitajalta.
 
Opiskelijat voivat ottaa rokotuksen oppilaitoksensa terveydenhuollosta tai rokotuspisteestä. Oppilaitokset tiedottavat oppilailleen itse rokotuspäivistään ja -käytännöistään.
 
Sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstölle annetaan influenssarokotus työterveyshuollossa.
 
Helsingin kaupunginsairaaloiden päivystys ja vuodeosastot, monipuoliset palvelukeskukset, kuntoutus- ja kehitysvammaisten hoitolaitokset ja kotihoito rokottavat omat asiakkaansa.

Lisätietoa Helsingin rokotuksista saa verkosta influenssarokotus.hel.fi , #rokotukset ja terveysneuvonnasta, p. 09 310 10023 (24 h).

Tietoa rokotteesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi

JAA