Suoraan sisältöön

Varaa aika maksuttomaan koronarokotukseen

Helsinkiläisten koronarokotukset jatkuvat. Katso oman ikäryhmäsi rokotusvuoro osoitteesta koronarokotus.hel.fi. Maksuton rokotus on tarjolla kaikille sitä haluaville.  Jo yli 200 000 (10.5.) helsinkiläistä on saanut ensimmäisen rokotuksen.

Varaa aika rokotukseen osoitteesta koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 09 310 46300 arkisin klo 8–18.

Helsingin rokotuspisteet sijaitsevat Jätkäsaaressa, Malmilla, Messukeskuksessa ja Myllypurossa.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan 

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan. Terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan koronaepidemian kulkuun ja kestoon vaikuttaa se, miten hyväksi rokotuskattavuus nousee.

"Jo nyt on nähtävissä rokotusten vaikutus vanhemmissa ikäryhmissä. On kuitenkin huomattava, että korona ei ole pelkästään ikääntyneiden tauti eikä rokotuksen teho ole 100 prosenttinen. Tämän vuoksi mahdollisimman monen meistä olisi käytävä ottamassa rokotus, jotta epidemia joku päivä loppuisi ja päästäisiin takaisin normaalimpaan arkeen", Lukkarinen kertoo.

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64-vuotiaita. 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella tai halutessaan Pfizerin rokotteella. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa. Rokotetta ei voi valita rokotuspisteellä.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. 

Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan rokotusta siinä vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Hakeudu herkästi koronatestiin

Jos sinulla on koronatartunnalle tyypillisiä oireita, hakeudu aikailematta koronavirustestiin. Koronaviruksen oireet muistuttavat flunssaa ja vatsatautia.

Testiin pääset tekemällä oirearvion osoitteessa omaolo.fi tai soittamalla koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (joka päivä klo 8-18).  

Helsingin koronavirussivut löytyvät osoitteesta  www.hel.fi/koronavirus.  

teksti Helsingin soten viestintä