Suoraan sisältöön

Yhdessä influenssaa vastaan – rokotukset helsinkiläisille alkavat marraskuun lopulla

Kuvassa piirretty influenssavirus

Maksuton influenssarokotus annetaan riskiryhmiin kuuluville ilman ajanvarausta rokotuspisteissä 25.−29. marraskuuta, maanantaista torstaihin kello 8.30−18 ja perjantaina kello 8.30−15.

Rokotuspisteitä ovat Kustaankartano Oulunkylässä, Liikuntamylly Myllypurossa, Hopeatien palvelutalo Pohjois-Haagassa ja Kisahalli Töölössä.

Ketkä saavat maksuttoman rokotuksen?

Influenssarokotukset ovat maksuttomia 65-vuotta täyttäneille, sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille sekä varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuville.

Raskaana olevat äidit ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin saavat influenssarokotuksen neuvolakäynnin yhteydessä tai avoimesta neuvolasta ilman ajanvarausta, arkisin 25. marraskuuta - 5. joulukuuta. Neuvolakohtaiset rokotusajat löytyvät verkosta influenssarokotus.hel.fi  

Kaupungin epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Hannele Kotilainen suosittelee influenssarokotuksen ottamista vuosittain.

"Influenssarokotus suojaa ennen kaikkea perussairaita ihmisiä, jotka sairastavat diabetesta, sydänsairautta, keuhkosairautta, kroonista maksa- tai munuaissairautta tai kroonista neurologista sairautta sekä syöpäpotilaita. Lisäksi rokotus suojaa ikäihmisiä (yli 65-vuotiaat). Riskiryhmien suojausta tehostetaan antamalla rokote myös heidän lähipiirilleen", Hannele Kotilainen kertoo.

"Jos asiakkaan on vaikea päästä rokotuspisteeseen, hän voi rokotusviikon jälkeen varata ajan sähköisesti tai soittamalla omalle terveysasemalle", ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen muistuttaa.

Rokotukset muille ryhmille

Koululaiset voivat ottaa influenssarokotuksen joko rokotuspisteestä tai kouluterveydenhuollosta. Vanhempien tulee varata rokotusaika koulun terveydenhoitajalta tai oppilas voi ottaa rokotuksen erikseen sovittuina rokotuspäivinä. Lisätietoa rokotuspäivistä saa oman koulun terveydenhoitajalta.

Opiskelijat saavat rokotuksen ilman ajanvarausta maanantaisin ja tiistaisin rokotuspisteestä (Mechelininkatu 46) tai oppilaitoksensa opiskeluterveydenhuollosta. Oppilaitosten opiskeluterveydenhuolto tiedottaa opiskelijoitaan tarkemmin rokotuspäivistään ja -käytännöistään.

Helsingin kaupunginsairaaloiden vuodeosastot, monipuoliset palvelukeskukset, kuntoutus- ja kehitysvammaisten hoitolaitokset sekä kotihoito rokottavat omat asiakkaansa.

Lisätietoa Helsingin rokotuksista saa verkosta influenssarokotus.hel.fi, terveysneuvonnasta, p. 09 310 10023 (24 h).

Tietoa rokotteesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta  www.thl.fi