Suoraan sisältöön

Aiemmat kampanjat

Kaupungin turvallisuussuunnitelma vuosille 2011–2014 sisälsi lähisuhdeväkivallan ehkäisyä koskevan osuuden. Vuonna 2011 oli erityishuomion kohteena pienten lasten pahoinpitely, vuonna 2012 teini-ikäisten seurusteluväkivalta ja vuonna 2013 aikuisten välinen lähisuhdeväkivalta. Vuonna 2014 teemana vammaisiin ja vanhuksiin kohdistuva väkivalta. Vuonna 2015 kampanjoitiin kulttuuritaustaista lähisuhdeväkivaltaa vastaan.

2011

”Tietokone räppi" -video
 

2012

”Iske oikein" -video


2013

Yksikin lyönti on liikaa -kampanja

Radiomainos (.mp3, 00:39)

Kultajyvän voittanut juliste "Kello kolmelta yöllä" (klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana)

Kello kolme yöllä täällä on turvallisempaa kuin monen kotona. Sininen ja vaaleanpunainen lintu joiden välissä rikkinäinen sydän. www.kotiväkivalta.fi.

Tulostettava juliste "Kotona kaikki hyvin"
( A4, pdf)

Kotona kaikki hyvin? Pieni valkoinen lintu ja suuri musta lintu. www.kotiväkivalta.fi.


2014

Kesällä 2014 erityisenä teemana oli vammaisiin ihmisiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan puheeksi ottaminen ja lokakuussa vanhusten viikolla vanhuksiin kohdistuvan perheväkivallan vähentäminen. Kampanjalla haluttiin rohkaista vammaisia ihmisiä ja heidän läheisiään ottamaan puheeksi kokemansa ja havaitsemansa väkivalta sekä hakemaan apua.

Video "Joka neljännellä vanhuksella on syy pelätä lähimmäistään"


Juliste "Joka neljännellä vanhuksella on syy pelätä lähimmäistään" (klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana)

Hampaat vesilasissa. kotiväkivalta.fi.

Juliste "Oma koti on turva. Myös vammaiselle ihmiselle." (klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana)

Valkoinen pieni lintu häkissä ja musta suuri lintu häkin ulkopuolella.

Tulostettava juliste (.pdf, 8,25 Mt)

2015

Mikään ihonväri ei kestä väkivaltaa -kampanja

Helsingin kaupunki kampanjoi syksyllä 2015 yhdessä poliisin ja yhteistyöjärjestöjen kanssa kulttuuritaustaista lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Kampanjalla haluttiin kiinnittää erityistä huomiota kansainvälistyvän Helsingin monikulttuuristen perheiden kokemaan, erityisesti naisiin kohdistuvaan, lähisuhdeväkivaltaan.

Eri värisiä ruttuisia ja repaleisia paperinpaloja.

Tulostettava juliste (A4, pdf)
 

Infotaulu-animaatio

Katso YouTubessa
 

Kampanjafilmi2016

Helsingin kaupunki halusi nostaa pieniin lapsiin kohdistuvan välinpitämättömyyden esiin kampanjoimalla syksyllä 2016 teemalla Välinpitämättömyys on tämän päivän väkivaltaa

Välinpitämättömyys on tämän päivän väkivaltaa


2017

Helsingin kaupunki kampanjoi yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa keväällä 2017 lähisuhdeväkivaltaa vastaan teemalla Toimi ennen kuin väkivalta karkaa käsistäsi.

Toimi ennen kuin väkivalta karkaa käsistäsi

2018

Syksyllä 2018 kampanjoitiin lähisuhdeväkivaltaa vastaan teemalla "Satutatko sanoilla ihmistä, jota rakastat?" Kampanjassa haluttiin nostaa esiin sanallinen väkivalta, joka jää usein tunnistamatta ja nimeämättä väkivallaksi, vaikka se loukkaa ja vaikuttaa tuhoisasti niihin, joihin se kohdistuu. Erityisen vahingoittavia ovat seksuaalisuuden alueella tapahtuvat loukkaukset.

Satutatko sanoilla ihmistä, jota rakastat?