Välinpitämättömyys on tämän päivän väkivaltaa

Nainen pallotuolissa ja kaksi lasta

Helsingin kaupunki haluaa nostaa pieniin lapsiin kohdistuvan välinpitämättömyyden esiin kampanjoimalla tänä syksynä teemalla Välinpitämättömyys on tämän päivän väkivaltaa.

Kampanjan avasi 11.11.2016 sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Pia Panhelainen. 

Kampanjan tietoiskua esitetään marraskuun aikana Finnkinon elokuvateattereissa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla sekä netti-tv:ssä. Noin minuutin pituinen tietoisku on katsottavissa myös sosiaali- ja terveysviraston Youtube-sivulla. Kampanjajulisteet näkyvät katukuvassa 20.11. asti.


Tärkeitä yhteistyökumppaneita kampanjassa ovat Helsingin poliisilaitos ja järjestöt, jotka toimivat lastensuojelun hyväksi.

Kampanja on herättänyt keskustelua, ja somen kautta siitä on annettu paljon kriittistä palautetta. Moni on loukkaantunut kampanjasta, mistä olemme pahoillamme. Kampanjan taustalla on ammattilaisten huoli siitä, että aikuiset eivät aina huomioi lasta tarpeeksi. Kiitämme kaikkia palautteen antajia ja kommentoijia. Kaikki palautteet käsitellään.
Kampanja välinpitämättömyydestä herätti keskustelua
Mainonnan eettisen neuvoston lausunto kampanjasta

Linkkejä ja lisätietoa lapsiperheille

Helsingin kaupungin Perheentuki-sivusto

Ensi- ja turvakotien liitto
Helsinki Mission perhetyö
MLL:n Vanhempainnetti
MLL:n perhekahviloita
Neuvokas perhe
Pelastakaa Lapset ry
Pienperheyhdistys
Suomen Vanhempainliitto
Väestöliiton Perheaikaa-sivusto
Yhden vanhemman perheiden liitto

Barnavårdsföreningen

Aiemmat kampanjat

Helsinki on aikaisempina vuosina kampanjoinut muun muassa lapsiin, ikääntyneisiin ja vammaisiin kohdistuvaa sekä kulttuuritaustaista lähisuhdeväkivaltaa vastaan.

Aiempien kampanjoiden materiaaleja

JAA