Sibelius-lukion huoltajien johtokuntavaalitilaisuus

Tervetuloa Sibelius-lukion huoltajien johtokuntavaalitilaisuuteen 29.8.2017 klo 18.00

Tilaisuus pidetään koulun 1. kerroksen ruokalassa. Sisäänkäynti A-portaan ovesta.

Koulun johtokunta 

Helsingin kaupungin kouluissa toimivat johtokunnat, jotka valitaan aina valtuustokaudeksi (4 vuodeksi). Johtokunnan tehtävänä on ohjata koulun toimintaa. Se hyväksyy koulun vuosittaisen toimintasuunnitelman, käsittelee opetussuunnitelma-asioita ja hyväksyy koulun talousarvion käyttösuunnitelman. Johtokunnalla on myös oikeus erottaa opiskelija koulusta määräajaksi.

Sibelius-lukion johtokunnassa on 10 jäsentä: 5 huoltajaa, 2 opettajaa, 2 opiskelijaa ja 1 muun henkilökunnan edustaja. Kaikille jäsenille valitaan henkilökohtaiset varajäsenet. Huoltajien edustajaksi voidaan valita henkilö, joka on äänioikeutettu kuntavaaleissa jossain kunnassa. Valittujen edustajien ei siis tarvitse olla helsinkiläisiä. Samoin äänioikeus on kaikilla kokoukseen osallistuvilla. Johtokunta kokouksia on lukuvuodessa 3-4 ja niistä maksetaan kokouspalkkio.

Käytännössä johtokunnan roolina on tuoda esille huoltajien näkemystä koulun toimintaan ja sen kehittämiseen. Johtokunnassa on keskusteltu paljon esimerkiksi opiskelijahuoltoon liittyvistä asioista sekä musiikin ja tanssin erityistehtävän kehittämisestä. Uudelle kaudelle isoja kysymyksiä ovat digitalisaatio, sähköiset ylioppilaskokeet ja valtioneuvoston käsittelyssä olevat uudet erityisen koulutustehtävän järjestämisluvat musiikin ja tanssin opetukseen.

Annan mielelläni lisätietoja johtokunnasta. Jos haluat ilmoittautua ehdokkaaksi, mutta et pääse paikalle, ilmoittaudu minulle.

Tervetuloa!

Hannu Rantala 0406647351 hannu.rantala@hel.fi


JAA