Suoraan sisältöön

Koulun esittely


Kuva: Adel Mekhane

Sibelius-lukio on valtakunnallisen koulutuksen erityistehtävän saanut oppilaitos, jonka opiskelijat voivat edistää taitojaan musiikissa ja tanssitaiteessa. Se tarjoaa maan lahjakkaille taideoppilaille laaja-alaiseen yleissivistykseen tähtäävää opetusta ja auttaa kehittämään opiskelijoiden lahjakkuutta. Toimintamme on taiteellisesti korkeatasoista ja monipuolista, ja tuemme opiskelijoiden yksilöllistä kasvua ja yhteisöllisyyttä. Opiskelun lisäksi koulumme tarjoaa lukuisia esiintymistilaisuuksia ja muita mahdollisuuksia itsensä ilmaisuun.

Sibelius-lukiossa opiskelee noin 590 opiskelijaa, joista 350 musiikkilinjalla, 80 tanssilinjalla ja loput yleislinjalla. Opiskelijoita on eri puolilta Suomea yli 50 eri kunnasta. Taidepainotuksen ohella ”Sibis” tunnetaan erityisesti erinomaisesta yhteishengestään – jokainen sibeliuslukiolainen saa olla oma itsensä.

Opiskelijoiden vuorovaikutus ja verkostoituminen kannustaa yrittämään parhaansa omalla erityisalueella, mutta se antaa myös perspektiiviä muiden taiteen ja kulttuurin osa-alueiden suvaitsevaan ymmärtämiseen. On täysin tavallista, että esimerkiksi huippuluokan klassinen viulisti jammailee jazz- tai rock-bändissä, laulaa kuorossa ja tekee yhteistyötä tanssijoiden kanssa. Tällainen taiteenalojen ja genrejen rajat ylittävä vuorovaikutus kantaa hedelmää tulevassa ammatissa ja edesauttaa suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa.

Sibelius-lukiosta valmistuu paitsi tulevia musiikki- ja tanssialan huippuja, myös monipuolisesti sivistyneitä, avarakatseisia ja vuorovaikutustaitoisia kulttuurielämän ja yhteiskunnan toimijoita. Sibelius-lukiosta valmistuneilla on monipuoliset valmiudet opiskelu- ja työelämään niin taiteen kuin tieteen eri aloilla.

Sibelius-lukion nostalgiaa henkivä koulurakennus sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella Helsingin Kruununhaassa, osoitteessa Liisankatu 13. Perille pääsee junalla Helsingin päärautatieasemalta, metrolla (Helsingin yliopiston asema) ja useilla raitiovaunuilla ja linja-autoilla.


Koulumme tunnelmiin voi tutustua blogissa. Meitä voi seurata myös Facebookissa  ja Instagramissa.20.01.2023 10:38